Nyheder

Foredrag om elcykler

GF Forsikrings fond inviterer sammen med Ældre Sagen til gode tips og råd om elcykler, og hvordan man færdes sikkert i trafikken.

Med en elcykel er det nemt at nyde sommeren på to hjul. Nu har man mulighed for at få gode råd om køb og sikkerhed ved et arrangement den 14. maj i Haderslev.
Elcykler myldrer frem i trafikbilledet, hvor flere og flere vælger den eldrevne løsning. Faktisk er antallet af solgte elcykler om året steget fra 19.000 til 55.000 siden år 2010. Det ændrer trafikbilledet og giver nye udfordringer, man skal tage højde for.
Derfor holder Ældre Sagen i Samarbejde med GF Fonden et foredrag, hvor man kan blive klogere på, hvordan man som elcykelforbruger bliver mere sikker i trafikken. Eller hvis man blot er i tvivl, om en elcykel er det rigtige.

– Vi ved, at mange er lidt betænkelige, når det kommer til køb af elcykler. Derfor har vi sammen med Ældre Sagen lavet et arrangement om, hvad man skal være opmærksom på ved køb af elcykel, fortæller Gunnar Hansen fra GF Forsikrings kontor i Haderslev og uddyber:

– Sygdom og alder kan få mange til at droppe cykleriet. Det er rigtig ærgerligt, for en elcykel kan give medvind på cykelstierne og bringe cykelglæden tilbage.

Prøv en elcykel
Arrangementet er gratis og foregår tirsdag d. 14. maj klokken 10.00-12.00 ved Humletoftens Plejecenter, Hjertebrovej 44, 6100 Haderslev.
Alle er velkomne til foredraget, og der vil være mulighed for at prøvekøre flere forskellige typer af elcykler, bl.a. elcyklen fra Winter, der er udviklet i samarbejde med Ældre Sagen.
Tilmelding skal ske senest fredag d. 10. maj til Ældre Sagen på Johnny@jacobsen.dk eller 40 45 36 35 eller på www.gftrafiksikker.dk/eventkalender.

Sikker på elcykel – 5 gode råd

  1. Øv dig et stille og roligt sted, inden du begiver dig ud i trafikken.
  2. Vær opmærksom på din fart, da bilister kan forveksle dig med en almindelig cyklist.
  3. Husk på, at du kører med en motor, der starter hurtigere end almindelige cykler og tager længere tid at stoppe.
  4. Bliv set – brug reflekser og pangfarver, så du skiller dig ud i trafikken.
  5. Brug cykelhjelm.