Kultur

Fem nye navne på Kløften

Kløften Festival 2018 har offentliggjort fem nye navne til årets festival

Nelson Can (lørdag)
Nelson Can er et garageband uden guitar, som blev dannet i 2011, efter et af medlemmerne havde fortalt en løgn om at have et band. Et band som ikke eksisterede dengang. Trioen består af sangerinden Selina, trommeslageren Maria og bassisten Signe. Med inspiration fra andre minimalistiske rockbands som White Stripes, Gossip, Black Keys og Dead Weather, spiller Nelson Can en skarptskåret og særdeles træfsikker rock.

Soleima (lørdag)
Danske Soleima er sangerinde og sangskriver, der i løbet af det sidste år har fået både danskerne og omverdenen til at spidse ører. Det skete da hun udgav singlen ‘Paper’ vandt hun P3 Gulds Talentpris.
Soleima er på alle måder sin egen artist med et stærkt D.I.Y.-gén, der placerer hende i popmusikkens yderkant. Universet er underspillet og befinder sig i grænselandet mellem melankoli og håb.

Aksglæde (lørdag)
EP aktuelle Aksglæde udgav i efter 2017 en anmelderrost EP “Fortrudte Fortielser”, med blandt andet sommerhittet “Næste Sommer”.
Bag aliaset Aksglæde gemmer sig Jacob Aksglæde, der i løbet af de sidste to år, har cementeret sit høje niveau som sangskriver med sange og tekster, der har sat ham på landkortet over dansksproget kvalitetspop.

Go Go Berlin (lørdag)
De senere år har det unge danske rock-ensemble Go Go Berlin været på turne rundt om i verden, og kan skrive koncerter i meste af Europa, Asien og USA på CV’et.
Go Go Berlin er et velkendt navn herhjemme med et ry som et af de mest hårdtarbejdende og intense live-acts på den danske scene

Love Shop (fredag)
Efter et travlt år hvor Love Shop har manifesteret sig som et af landets bedste og mest medrivende livebands gæster Jens Unmack og co Kløften Festivallen.
I starten af 2017 udsendte bandet sit nyeste studiealbum “Risiko”, som er har givet dem ros sammen med deres koncerter, hvor blandt andet BT kvitterede en koncert i København med 6 stjerner og overskriften ‘En koncertoplevelse af de sjældne’.

Kløftens foreløbige program for 2018

Torsdag:
Hit med 80èrne, Infernal, Aqua, DJ Nieltex, Michelle Birkballe

Fredag:
Mads Langer, Jesper Binzer, CV Jørgensen, Skinz, Gangway, Friendly Fish, Kirsten Mørk m. Band, Go Go Berlin, Love Shop, Aksglæde Queen Machine, LOC

Lørdag:
Burhan G, Kato, Marie Key, SMUK, Carl Emil Petersen, Mezzoforte, Blues Brothers Souvenir Show, Nelson Can, Soleima, Phlake, The Sandmen, Kenn Lending Bluesband, TheClowns, Tom Donovan, Dizzy Mizz Lizzy