Fodbold

Farvel til Kaj

Målmandstræner Kaj Stefansen har fået et job i det kinesiske fodboldforbund og stopper derfor i SønderjyskE, når ugen er omme. Toivo Vadum bliver ny målmandstræner i superligaklubben.

Det var et af de tilbud, han ikke kunne sige nej til.

SønderjyskE’s målmandstræner, Kaj Stefansen, blev i sidste uge kontaktet af det kinesiske fodboldforbund, der ønskede ham som målmandstræner for Kinas A-kvindelandshold, og den chance greb han med samme sikkerhed, som han har fået målmænd som Marin Skender, Lukas Fernandes og Sebastian Mielitz til at gribe i SønderjyskE.

– Jeg har haft en stor drøm om at komme til udlandet, og det her er en super spændende mulighed. Kina skal spille VM i Frankrig til sommer, og vi skal allerede i træningslejr på Stillehavsøen Guam i næste uge, så det er lige på og hårdt, siger Kaj Stefansen, der stopper i SønderjyskE efter lørdagskampen mod AC Horsens.

– Jeg er blevet 50 år, og jeg har været i den danske liga de seneste 32 år, så det bliver vildt spændende at prøve noget helt nyt i et stort og anderledes land, siger målmandstræneren.

Kaj Stefansen tog over efter Henrik Zarp i SønderjyskE i sommeren 2012, så det blev næsten til seks et halvt år i SønderjyskE.

– Det har været en skøn og spændende tid i SønderjyskE. I de første år handlede det om overlevelse, siden kom sølvet og Europa, og nu har vi lagt os i den gode ende af superligaen. Der er sket mange ting i klubben i den periode, jeg har været der, og klubben er på et helt andet niveau i dag. Det har været en spændende rejse, men nu begynder en ny, siger Kaj Stefansen.

Sportschef Hans Jørgen Haysen er ærgerlig over, at han mister en dygtig og vellidt træner.

– Kaj har været i SønderjyskE i mange år, og vi har forlænget aftalen flere gange, fordi vi har haft det godt med hinanden, men vi vidste også godt, at han havde den her udenlandsdrøm i maven, og at Kina stod højt på listen, så det hverken kunne eller ville vi stå i vejen for. Han har gjort det fremragende i SønderjyskE i mange år, og jeg ønsker ham alt mulig held og lykke med det kinesiske eventyr, siger Hans Jørgen Haysen.

Sportschefen har allerede fundet afløseren, der bliver 44-årige Toivo Vadum, der blandt andet har været træner i Vejle Boldklub i fem år.

– Han kommer med gode erfaringer fra Vejle, og han er arbejdsom og ærgerrig, så han kommer til at passe godt ind hos os. Nu er han i første omgang ansat for resten af året, hvor vi kan se hinanden an, og så tror og håber jeg da, at han bliver her i længere tid, siger Hans Jørgen Haysen.