Nyheder

F16 træner til airshow

Der vil i den kommende uge, hvis vejret er til det blive øvet akrobatik i luften over Flyvestation Skrydstrup.
Her skal piloterne træne til deltagelse i forskellige airshows i flere europæiske lande. Træningen vil foregå i normal arbejdstid med en længde af cirka ti minutter.
Derfor opfordrer Fighter Wing Skrydstrup folk til at kigge op, hvis de er i nærheden af Flyvestationen og nyde det program der trænes.

FAKTA
Som en del af vores opgaver skal vi kunne demonstrere F-16 flyets manøvreegenskaber. Nogle få af Fighter Wingens F-16 piloter er specialtrænet til at kunne lave demonstrationsopvisning med F-16 kampfly. Programmet som trænes, er et godkendt demonstrationsprogram til opvisning, hvor publikum får vist samtlige facetter og manøvremuligheder flyet har. Programmet stiller store fysiske og sikkerhedsmæssige krav både til både pilot og fly, da der flyet anvendes ud til grænsen.
Air shows foregår typisk i sommerhalvåret, hvor vi deltager i flere danske og udenlandske air shows. I år skal vi blandt andet deltage i ”Orange” i Frankrig, ”Royal Netherlands Airforce Air Show” i Holland, være med til at fejre 100 års jubilæet for Litauens og Estlands selvstændighed, og deltage i Roskilde Air show.

Herunder er en video af en træning

Related posts

Fuglsang solgt til Royal Unibrew

René Holm

Afskedstog på Vojens-Haderslev banen

Pulsens Redaktion

Sven Erik Ravn fortæller anekdoter

René Holm