Debat

Debat: Politisk ferie før vinterstorm

Carl ‘Havkatten’ Skøtt skriver dette indlæg…

Det første halve år af denne byrådsperiode er overstået, og en langt mere fordragelig tone har indfundet sig end da, der var et halvt år til det seneste valg. Sandsynligheden taler for, at fordrageligheden sættes under pres efter sommerferien.
De ideologiske kampe finder naturligvis fortsat sted, og her har det vist sig, at Enhedslisten og SF lever op til deres forventede placering yderst til venstre i byrådssalen. Yderst på den anden fløj står naturligvis DF, men det parti er fredet af de øvrige blå partier – og markerer sig ikke som et selvstændigt parti.
Mest interessant på blå side er faktisk, at Venstre viser større hensyn til den røde side end tidligere set med en blå borgmester. Det synes især at passe socialdemokraterne godt.
Det forløbne halvår har heller ikke budt på de helt store sager – og slet ikke sager, der har kunnet splitte rådets stemmer. Det kan komme i det næste halvår.
Provas’ planer om en ny genbrugsplads i den sydlige del af Haderslev har i dramatik næppe toppet endnu, Jomfrusti-projektet kan løbe ind i hidtil uventede problemer, fordi der fra arkitektens side tilsyneladende ikke er taget højde for, at vand fra Jomfrustien ikke frit kan løbe ud i fjorden, men må pumpes flere meter op til passende niveau.
Vindmøllesagen fra Kastrup-Tiset Enge kan blusse op. Det forlyder i hvert fald, at en gruppe arbejder med planer om opstilling af vindmøller – tæt ved en snes i alt. Det store skolebyggeri i Haderslev syd kan løbe økonomisk løbsk – og så er der en sag, der kan føre enorm borgervrede med sig.
Enhedslistens Svend Brandt forberedte i hvert fald på byrådsmødet sine byrådskolleger om, at der kan ventes rigtig meget ballade i forbindelse med den rundkørsel, der skal etableres i den nordlige del af Haderslev. Der vil i forbindelse med arbejdet opstå mange trafikale udfordringer for borgerne. Selve projektet er i øvrigt blevet 2,5 mio. kr. dyrere end ventet. I stedet for knap 13 mio. kr. kommer det til at koste 15,4 mio. kr.
Den beslutning har allerede skabt vrede i Moltrup. Moltrup Landevej er nemlig noget af en dødsfælde, og den var prioriteret til at blive bedre sikret, men det må vente yderligere et år. De afsatte midler er nemlig flyttet til rundkørslen, der fra Omfartsvejen fører mod Christiansfeld.
Så god ferie til alle byrådsmedlemmer. Hvis sommeren ikke bliver så varm som lovet, så vent bare til vinter – den bliver varmere end håbet!
Havkatten Calle