Debat

Debat: Løvinder brøler

Carl ‘Havkatten’ Skøtt skriver dette indlæg:

 

Løvinder brøler
Når løvinder brøler, er der grund til at tage deres brøl alvorlige. De kæmper for deres unger – og netop nu lyder løvindebrølet højest fra forældre, der har børn på Lagoniskolen i Vojens – eller har haft det.
Enkelte mankeklædte løver blander sig, men det er løvinderne, der går forrest. Blandt mange nævner jeg her Mette May, Vojens, Susanne Bangert, Jegerup, og Vivi Ravnskjær Terp, Vojens. Sidstnævnte har i dag været med til at oprette fb-gruppen Lagoniskolens Venner i håb om, at et lokalt forældre-engagement kan føre til politiske initiativer, der kan få vendt en ulykkelige spiral. Børn i hobetal bliver nemlig trukket ud af skolen.
Værre er, at selv om det ser slet ud nu, så kommer det til at se endnu værre ud i næste skoleår, hvor seks klasser slås sammen til tre samtidigt med, at skolen, der har et stort forbrug af vikarer, tager afsked med syv lærere.
Årsagen til miseren skal først og fremmest søges i Haderslevreformen, der nu i flere år har vist, at den er mere til skade end gavn for folkeskolen. Reformen er skabt af politikerne, hvoraf nogle fortsat forsøger at tale den op samtidigt med, at katastrofen lurer forude.
Lagoniskolen er nemlig ikke den eneste folkeskole i kommunen med store problemer. Andre løvinder har også for andre skoler ladet deres brøl lyde, men de er blevet kvalt. Det bliver brølet fra Vojens ikke.
Henrik Rønnow, socialdemokratisk formand for Udvalget for Børn og Unge, der i JV først forsøgte at tale sagen død, er siden kommet på bedre tanker. Nu, siger han, at han helhjertet vil gå ind for at få gennemført ændringer i Haderslevreformen, der kan være til gavn for skolerne. Det kan man da godt fæste lid til, men det er uklogt at gøre, så længe Venstre ikke er taget i ed.
… og Venstrefolkene forholder sig tavse. Det er ikke deres problem, at der ikke er trivsel på skolerne. Det er skolernes!
Havkatten Calle