Debat

Debat: Drømmepalads sank i grus

Carl “Havkatten” Skøtt, Brombærvej, Haderslev, skriver dette indlæg:

Et mindretal i Provas’ bestyrelse tog bladet fra munden, og politikerne i økonomiudvalget tænkte sig om en ekstra gang. Resultat: Vi undgår at få et nyt palads af VUC-dimensioner, når den nye genbrugsplads i Haderslev skal etableres.

VUC-paladset skyldtes den daværende direktør, Hans Jørgen Hansen, der med velvillig accept fra borgmester HP Geil fik lov til at misbruge millioner af kroner på paladsbyggeriet på Haderslev Havn. Tilsvarende store planer har direktør John Mølgaard for Provas haft vedrørende det nye genbrugscenter, som han har planlagt skal være Danmarks førende.
Men her sagde politikerne fra, HP heldigvis også. Og så har vi i det skjulte set en ellers uhellig alliance mellem Enhedslisten og LA.
I Provas-bestyrelsen var det forbrugerrepræsentanterne, der sagde fra, heriblandt næstformanden, LAs Thomas Vedsted. Og i økonomiudvalget var det især Enhedslistens Svend Brandt, der sagde fra. Dermed sank John Mølgaards palads i grus.

I stedet for 101 mio. kr. skal præcis samme projekt gennemføres for 60 mio. kr., hvilket kan lade sig gøre, fordi en masse glasur skrælles væk. Bl.a. var der i John Mølgaards oplæg et omklædningsrum til syv mio. kr., hvilket godt nok er meget for noget, der kan gøres lige så godt temmelig meget billigere!
Formanden for Provas er DFs Thies Mathiasen. Han er John Mølgaard-fan om en hals som HP også var Hans Jørgen Hansen-fan om en hals. Thies må nu bide i det sure æble, men det er dog ikke udelukket, at politikerne vil bruge flere mio. senere. Her er det værd at holde øje med John Mølgaards dispositioner. Han har mandat til uden videre at koble initiativer til op til 25 mio. kr. på, hvilket er et alt for stort ansvar at give en mand, der gerne vil bygge sit eget kongerige.
Og så lidt for perspektivets skyld: Kolding har bygget en ny genbrugsplads. Pris: 35 mio. kr.

Havkatten Calle