covid-19
covid-19
Nyheder

COVID-19 restriktioner gælder nu også Haderslev

De nyeste Corona-re­strik­tio­ner gæl­der nu også Ha­der­slev Kom­mune.
I sidste uge blev der indført restriktioner i 69 kommuner, men disse er nu udvidet til at gælde resten af landet, herunder også Haderslev kommune.
De nye restriktioner træder i kraft idag onsdag den 16. december klokken 16.00.

Det betyder at:
– Alle restauranter og barer skal lukke. Der må sælges take away.
– Kulturinstitutioner, teatre, spillesteder, museer, biografer og biblioteker skal lukke indendørsarealer.
– Alle skolebørn fra 5. klasse og opefter sendes hjem og skal undervises virtuelt. Forældre får direkte besked fra skolen. Hjemsendelse gælder også ungdomsuddannelser, videregående uddannelser og kursister.
– Offentlige arbejdsgivere opfordres til at hjemsende alle medarbejdere, der ikke varetager kritiske funktioner. Private arbejdsgivere opfordres også kraftigt til at hjemsende medarbejdere, hvis det er muligt.
– Svømmehaller, fitnesscentre og lignende skal holdes lukket.
– Indendørs idræts- og foreningsliv lukkes ned. Professionel idræt er undtaget.
– Forsamlingsforbuddet på 10 personer i det offentlige rum er fortsat gældende – nu også for aktiviteter for børn og unge under 21 år.

”Jeg tror, de fleste havde forventet, at restriktionerne kunne blive udbredt til hele landet inden for kort tid. Jeg er ærgerlig over, at vi skal sende de ældste børn og unge hjem fra skole og at de ikke kan dyrke idræt, musik og andre fritidsaktiviteter, men det var forventeligt og det er også forståeligt”, siger borgmester i Haderslev Kommune, H. P. Geil.

”Vores restaurationer skal også lukke, og det er på godt jysk træls, da smittetrykket her i kommunen stadig er et af landets laveste. Men det kan ikke være anderledes, når virus nu er begyndt at sprede sig så hurtigt. Men jeg vil opfordre alle til, at man ligesom under forårets nedlukning husker vores lokale erhvervsdrivende, der har haft et særdeles hårdt år, og handler lokalt”, siger H. P. Geil.

”Jeg er rigtig glad for, at vi trods alt har haft forholdsvis lav smitte i Haderslev Kommune, og jeg tror på, at borgerne i Haderslev Kommune også vil tage det her alvorligt hen over juleferien og følge myndighedernes anbefalinger, som de har gjort hidtil, så vi kan vende tilbage til en lidt mere normal hverdag i det nye år”, siger H. P. Geil.

Restriktionerne gælder i første omgang indtil 3. januar 2021.
Læs mere om COVID-19 i Haderslev Kommune på haderslev.dk