Borgmester HP Geil Foto: Pressefoto
Borgmester HP Geil Foto: Pressefoto
Nyheder

Borgmester: I kan trygt handle i butikkerne i Haderslev Kommune

Julen står for døren, og det samme gør julehandlen. Som alt andet i år er julehandlen påvirket af risikoen for at sprede smitte med ny coronavirus. Men man behøver ikke være nervøs for at handle i de fysiske butikker i Haderslev Kommune, siger borgmester H. P. Geil.

”Butikkerne i Haderslev Kommune tager det her meget seriøst og er klar til at tage imod kunderne med mundbind, håndsprit, afstand og information om, hvor mange man må være i forretningerne. Ingen behøver føle sig utrygge i julehandlen i Haderslev Kommune”, siger borgmester H. P. Geil i en pressemeddelelse udsendt mandag den 16. november 2020.
Udmeldingen kommer efter Erhvervsministeriet i sidste uge udsendte ni gode råd til sikker julehandel. Her anbefalede de blandt andet butikkerne at sælge deres varer online, men det er ikke alle de mindre butikker, der har den mulighed.
”Vores lokale butikker har haft et hårdt år, og mange er afhængige af en god julehandel for at indhente det forsømte. Derfor er det min klare opfordring at købe julegaverne i de lokale butikker, så vi også har dem, når det her er overstået”, siger H.P. Geil og fortsætter:
”Mange af de mindre butikker har en rigtig god service, hvor de også tilbyder at aflevere varer i døren eller stille dem udenfor. Opfindsomheden blandt butikkerne er stor, og det er mit klare indtryk, at de gør alt hvad de kan for at hjælpe med en tryg handel.”
Borgmestrene i Syd- og Sønderjylland mødtes i sidste uge med politiet for at drøfte, hvor der kunne være udfordringer i forhold til at begrænse smitte med ny coronavirus i det offentlige rum hen over julen. Her er især julemarkeder og slagtilbud udfordret af forsamlingsforbuddet, der lige nu lyder på 10 personer.
Men allerede inden mødet, var Haderslev Butikkerne klar med en alternativ Black Friday for at sprede handlen ud over længere tid.
”Vi har valgt ikke at afholde vores normale Black Friday med åbent til klokken 22. I stedet holder vi Black Week, hvor butikkerne holder åbent hele ugen op til den 27. november med gode tilbud. På den måde kan alle kunder trygt og sikkert få et godt tilbud med hjem, og der er også mulighed for at besøge byens restaurationer bagefter, der jo skal lukke klokken 22”, siger Christian Schulz, der er handelskoordinator for Haderslev Butikker.
Haderslev Butikkers medlemmer har åbent til klokken 19 i dagene den 23. til den 27. november. Butikkerne i Vojens holder åbent klokken 7 til 21 fredag den 27. november, mens butikkerne i Gram følger de normale åbningstider.