Nyheder

Bevtoft-Over Jerstal elever skal til landsdelsfinale i skydning

Lørdag den 23. november kæmper 80 5. klasses elever for 25. gang ikke alene om titlen som vinder af landsdelsfinalen men også om at kvalificere sig til den store landsdækkende finale i Vingsted den 30. november, hvor Danmarks bedste skoleskytter kåres. Fællesskolen Bevtof-Over Jerstal er med sammen med 14 andre skoler fra landsdelen. I Sønderjylland har der i år deltaget i alt 410 5. klasses elever.
Skole DM i Skydning er en årligt tilbagevendende begivenhed, som DGI Skydning og Dansk Skoleidræt de sidste 25 år har stået bag, hvor alle 5. klasses elever tilbydes at komme ned og prøve kræfter med riffelskydning på banerne i de lokale skytteforeninger. Eleverne har trænet i perioden fra september til november, og nu er de 14 bedste skoler fra Sønderjylland klar til at skyde i landsdelsfinalen, der afholdes lørdag den 23. november på Sønderborg Skyttekreds’ baner under Humlehøj-Hallen. Her er det ikke kun æren, der er på spil. Der skydes også skarpt efter de eftertragtede pladser i den store landsdækkende finale, som de to-tre bedste hold fra de i alt 13 landsdelsfinaler sendes videre til.

Styrker fællesskab og koncentration
Skydning er en sportsgren, hvor alle kan være med – uanset om man er høj, lav, tyk eller tynd. Det kræver ikke en bestemt fysik at gå til skydning, og der er plads til alle – hvad enten man er konkurrenceminded, eller bare gerne vil udfordre sig selv, siger Jakob Nielsen fra DGI Skydning.

Skole DM i Skydning, der har løbet af stablet i 25 år, er en succes, fordi det er en aktivitet, der skaber et godt inkluderende fællesskab i skolen. Det får de elever på banen, der måske ikke ellers har haft succesoplevelser med de populære boldspil som fodbold og håndbold eller andre af de mere traditionelle former for holdsport. I skydning er det nemlig helt andre færdigheder, der er i fokus.
“Med et tilbud som Skole DM i Skydning arbejder eleverne målrettet med at opøve en superskarp koncentration, hvor man kan abstrahere fra forstyrrende indtryk omkring sig, ligesom man også skal have en god tålmodighed og udvise en høj grad af ansvarlighed. Alt sammen egenskaber, som eleverne også i høj kan drage nytte af i de boglige fag og i andre sammenhænge i skolen”, siger generalsekretær i Dansk Skoleidræt Bjørn Friis Neerfeldt.

Finalested: Sønderborg Skyttekreds, Humlehøj Hallen, Stråbjergvej 1, 6400 Sønderborg.
Tid: Kl. 10:00 – ca. 14:00

Fakta om Skole DM i Skydning
• Dansk Skoleidræt og DGI Skydning står bag Skole DM i Skydning for 5. klasser i hele landet.
• Træningen foregår fra september – november, og det er gratis for skolerne at deltage.
• Skole DM i Skydning kræver hverken kendskab til skydning eller specielt tøj – skydning er en af de få idrætsgrene, man kan gå lige ind fra gaden og dyrke.
• Eleverne skyder på hold á fire personer – blandede drenge og piger.
• Landet er inddelt i 13 landsdele. De to (3 fra de største landsdele) bedste fra hver af de 13 landsdele kommer med til landsfinalen, som holdes lørdag 30. november i Vingsted.
• Ud over titlen som årets bedste skoleskytter er der pengepræmier til de fem bedste hold i landsfinalen den 30. november. Den samlede præmiesum er 20.000 kr., som går til klassekasserne.
Læs meget mere om Skole DM i skydning her: https://www.dgi.dk/skoledmskydning