Øvrige sportsgrene

Be There den 12. september

Næste års Speedway Grand Prix skal køres på Vojens Speedway Center lørdag den 12. september.
Dermed kan publikum igen se frem til kampen om de sidste og afgørende point i kampen om VM titlen. En kamp som vil blive ny i forhold til pointgivningen, som bliver en af flere regelændringer i den kommende sæson . I det nu tidligere setup kunne en vinder af et grand prix få færre point end andre kørere. Dette bliver fra den kommende sæson ændret, så der uddeles fra nul til de sidste kørere op til 20 point til vinderen af grand prix’et.
2020 udgaven af det danske grand prix får igen ECCO som navnesponsor med titel: 2020 Danish FIM Speedway Grand Prix Sponsored by ECCO.
Den nye aftale om et grand prix i Vojens glæder Jacob Olsen fra Speed1way som driver Vojens Speedway Center:
“Vi har lært mange arrangementsmæssige ting i den første sæson. Det er en klar fordel, at vi allerede nu kender datoen for næste års VM grandprix. Det giver os tid til at bygge op omkring sponsorer og forbedre forhold for publikum”, fortæller han og tilføjer:
“I 2020 får vi også SES – Sønderjylland Elite Speedway – ind i den danske liga, og samtidig barsler vi med en eller to større begivenheder i 2020″, siger Jacob Olsen, men henviser til at de først vil blive offentliggjort, når alle aftaler er bekræftet.

Den nye pointstruktur viser ved en omregning, at ville den være benyttet i 2019 udgaven, ville danske Leon Madsen faktisk kunne kalde sig verdensmester med 154 point foran Bartosz Zmarzlik med 147. Leon Madsen scorede 130 point i år og fik sølvmedaljen mod Zmarzliks 132 point.