Fodbold

Anders Egholm indstiller karrieren

35-årige Anders Egholm stopper fodboldkarrieren, når kontrakten med SønderjyskE udløber til årsskiftet. Han var med til at spille SønderjyskE op i superligaen i 2008, og han var en af de store profiler, da holdet trodsede alle forudsigelser og overlevede året efter.

Efter afstikkere til Randers, Hobro og Vejle vendte han tilbage til SønderjyskE i efteråret 2017 og blev igen en profil på og uden for banen. Men nu er det snart slut for 35-årige Anders Egholm. Når efterårssæsonen er færdig, og kontrakten med SønderjyskE udløber, stiller forsvarsspilleren fodboldstøvlerne på hylden.

– Tidspunktet føles rigtigt. Jeg vil gerne stoppe, mens jeg er med omkring kampene i stedet for at risikere at stoppe efter et halvår, hvor jeg ikke har bidraget med så meget. Kroppen er også ved at være mærket, og det tager lidt længere tid at komme sig over kampe og træning. Samtidig passer det med, at jeg kan begynde en uddannelse som fysioterapeut til foråret, og dermed synes jeg, at tingene bare passer til, at fodboldkarrieren skal slutte, når efterårssæsonen er slut, siger Anders Egholm, der kan se tilbage på en flot karriere, hvor han også var omkring EfB og Herfølge, inden han skiftede til SønderjyskE i 2007.

– Jeg er glad og stolt over det, jeg har nået og præsteret. Jeg har været med til at skrive historie i nogle af klubberne med oprykning og opfyldelse af andre målsætninger. Jeg vil især huske tilbage på alle de fantastiske mennesker, jeg har mødt på min vej, og jeg føler mig privilegeret over, at jeg har mødt så mange, som jeg forhåbentligt har kunnet være med til at påvirke i positiv retning, siger Anders Egholm. Han forventer, at han bliver inden for sportens verden.

I første omgang er det tiden med familien og uddannelsen som fysioterapeut, der trækker, men han overvejer også at gå trænervejen. SønderjyskE’s sportschef, Hans Jørgen Haysen, lader også en dør stå på klem for Egholm.

– Nu forlader han os som spiller, men det er måske ikke sikkert, at vi har set det sidste til ham i den her klub, fordi han er den person, han er. Nu skal han i første omgang have held og lykke på sin vej, og vi takker ham for en strålende karriere i SønderjyskE, hvor vi har haft glæde af ham i to omgange, siger Haysen, der kommer til at savne Egholm både på og uden for banen.

– Han er en kæmpe personlighed og en stor leder, der altid sætter det rigtige eksempel. Han har ikke kun været en god spiller for os, men også en person, som passer perfekt ind i de ting, vi står for i SønderjyskE. Værdierne er som skræddersyet til ham, og han udlever dem både på banen og overfor fans, sponsorer og holdkammerater. Han vil uden tvivl blive savnet, siger Hans Jørgen Haysen.

Der bliver først taget officiel afsked med forsvarsspilleren i årets sidste hjemmekamp mod FC København.