Haderslev

Ambition: “Om tre år er jeg mester!”

Lokalt motorsportsnavn har sat ord på sin ambition med sporten. I sæsonen 2022 skal mesterskabspokalen lande i pokalskabet i Marstrup.

Carsten Lorenzen er ud af en motorsportsglad familie. Den 43 årige sønderjyde har tidligere gjort sig i motocross, men har ellers været en del af broderens team indenfor gokart, Formel Ford og Legend Cup. Nu er det sin egen karriere han har fokus på og med et sæde hos Team Jørgen Hansen Biler i den publikumsvenlige – og højpotente – Super GT klasse har han sat baren højt.

Carsten Lorenzen fra Marstrup jagter i denne sæson point i den højpotente Super GT serie. Foto: Friesenbiker.de

Det er en spændende bilklasse, som Carsten Lorenzen dyster i. Mange eksperter var skeptiske da den blev introduceret i dansk motorsport tilbage i 2015. Men med sin fart og dramatik har klassen gjort alle negative forudsigelser til skamme og af mange kaldes klassen nu ‘Topklassen i dansk motorsport’.

Der er fart på bilerne i Super GT klassen og kun ganske få brøkdele af sekunder skiller de bedste kørere. Foto: Friesenbiker.de

Ved premieren i 2015 startede klassen op med 15 biler. Allerede året efter nåede man målet med 20 biler i klassen. I denne sæson forventes det at der vil deltage 30 biler i serien, som sender de hurtige biler rundt på Danmarks største motorsportsbaner. Blandt andet er Super GT klassen en del af “Night Run” på Padborg Park.

“Tidtagningen viser at der er under et sekunds forskel på de 10 hurtigste biler i feltet. Så det er kørernes evner og små maginaler, som afgør et løb,” fortæller Carsten Lorenzen, som blandt andet kan afsløre at én af afdelingerne er ved Copenhagen Historic Grand Prix, som i 2018 havde over 42.000 publikummer.

Der skal penge til

Som altid når det handler om motorsport er det ikke nok med talent og god vilje. Der skal også penge til – helst mange penge. Trods massiv opbakning fra familie og venner skal Carsten Lorenzen hente en halv million i støtte hos sponsorer til denne sæson.

Ca en halv million kroner – det er prisen for en sæson i Super GT klassen i 2019. Foto: Friesenbiker.de

Derfor samler Carsten Lorenzen på sponsorer. Og man kan blive såvel guld- som sølv- og bronzesponsor. På websiden www.miccar-racing.dk og på facebook siden www.facebook.com/miccarracing kan man læse alt om Carsten Lorenzen, om bilerne og ikke mindst: Muligheden for at støtte op om den lokale motorsportskører.