Årsbog for Vojens præsenteres
Vojens

Årsbog for Vojens præsenteres

På lørdag den 23. november klokken 14.00-16.00, præsenterer Lokalhistorisk Forening for Vojens-området årets udgivelse af årsbogen for 2019.
Bogen indeholder historiske fortællinger fra området.
Blandt andet kan der læses om, at i 1919 oprettede en kreds af lokale landmænd et selskab, som fik navnet A/S Kalksandstenfabrikken UNION, G.m.b.H. Vojens. I anledning af 100 års jubilæet har Jes A. Ratzer skrevet en artikel om en dynamisk virksomhed gennem de 100 år til i dag, hvor den under nye ejere og navnet I.B.F. Betonvarer, Vojens, stadig ligger, hvor den blev startet – nu med adressen Betonvej 1.

Ligeledes er der historier om en slægts flytning fra Ukraine til Vojens, artikler om 1. og 2. verdenskrig, hvor der er historier om både pansergraven Kriemhild samt et bombenedslag i Over Jerstal.
Foruden er der også mange andre historier om fritidsjob, landmænd og Vojens Mølle.

Foruden årsbogen udgiver Lokalhistorisk Forening for Vojens-området også en 2020 kalender med temaet Forsvundne bygninger i Vojens-området.
I kalenderen er der 12 virkelig historiske billeder, som dokumenterer, hvorledes husene, som de så ud inden de – af forskellige årsager – blev revet ned og forsvandt i hukommelsen.
Kalenderen er udgave nummer to i serien af kalendere som foreningen udgiver, den koster 50 kroner og et eventuelt overskud anvendes til foreningens arbejde for lokalhistorien i Vojens-området.

Arrangementet finder sted i den store sal på Danmarksgade 16 i Vojens.

Related posts

Der skal trænes natflyvning

René Holm

Kun i Vojens…

Peter Rasmussen

Britta fik 40 års medalje

René Holm