Haderslev

Aarø vandt vandt Landdistriktsprisen 2018

Beboerne på Aarø, fik mandag overrakt Landdistriktsprisen 2018 af erhvervsminister Rasmus Jarlov på årets landdistriktskonference i Faaborg. Årsagen til prisen er, at beboerne på Aarø gennem nu mere end et årti har formået at vende afvikling til udvikling, skriver Erhvervministeriet i en pressemeddelelse:

Beboerne har nemlig sluttet op om en udviklingsplan, som beboerforeningen har taget initiativ til, og som har resulteret i, at der er kommet gang i aktiviteter inden for turisme og erhverv såvel som bosætning og fællesskaber for både ældre og unge.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov:
”Udviklingen af vores landdistrikter er et fælles ansvar. Både regeringen, kommunerne og civilsamfundet må træde til og yde sit bidrage, hvis vi skal fremme vækst og udvikling i hele Danmark. Og Aarø er et sprællevende eksempel på, hvor stor en effekt de lokale beboere kan skabe i sig selv, hvis de tager fat og arbejder sammen for at skabe en positiv udvikling. Et eksempel, som andre lokalsamfund i dén grad kan lade sig inspirere af.”

I alt 70 kandidater til prisen

Prisen blev modtaget af Connie Hansen, formand for Beboerforeningen på Aarø og repræsentant for de fastboende på øen, der samtidig fik en check på 15.000 kr. til foreningens fortsatte arbejde for fællesskabet på Aarø.

Vinderen af Landdistriktsprisen 2018 er udvalgt af dommerpanelet, der består af Det Rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen, blandt i alt 70 indstillede kandidater.

Formand for dommerpanelet, Grethe Saabye:
”Dommerpanelet ser Aarø og øens beboere som et foregangseksempel på, hvad der kan skabe liv og udvikling på de danske småøer og i lokalsamfund. Et langt sejt træk for at gennemføre en udviklingsstrategi med bred opbakning i lokalsamfundet. Det er i vores øjne prisværdigt og et eksempel til efterlevelse.”

Landdistriktsprisen er en hyldest til alle dem, der spiller en ekstraordinær rolle i udviklingen af de danske landdistrikter.

Andenpladsen gik til Holbæk- og Regstrup Spejderne, der blev indstillet for at vise en enestående evne til at favne vidt og samle det lokalområde, de er en del af.
Tredjepladsen gik til Kirsten Bruun, der gennem sine 11 år i Hovborg har sat sit præg på udviklingen til gavn for beboere, erhvervsliv og ny bosætning bl.a. som tovholder på Hovborgs udviklingsplan.
Ud over de tre vindere var Jens Skovgaard, Cold Hans Winery i Randers, og Mikael Hansen, Kulinarisk Sydfyn i Svendborg, også finalister til at modtage prisen.