Topnyhed

Årets Vojens Borger: “Bliv frivillig!”

En ven til Årets Vojens Borger 2018 – med hang til den lidt grovere humor – har sagt:

“Hverken Vor Herre eller Fanden ville have dig. Så vi må stadig bøvle med dig!”

Der kan være noget om snakken. I hvert fald har der været bud efter Erling Hvalsø Fjeldsted Jensen, som Årets Vojens Borger hedder. Men heldigvis har hverken kræftsygdommen eller senskaderne kunnet tage livet af ham. Og det er heller ikke lykkedes at fratage ham gejsten og lysten til at gøre frivilligt arbejde til gavn og glæde for andre.

[media-credit name=”Ella Warming fra Ugeavisen Midtsyd stod for den mere officielle del af kåringen i RådhusCentret. Foto: Peter Rasmussen” align=”alignnone” width=”300″][/media-credit]

I de senere år har det især været arbejdet indenfor Kræftens Bekæmpelse, som har haft Erlings store fokus. Ikke mindst caféen i Sundhedscenter Vojens som rummer næsten 40 brugere. Her er der tid og rum til at være, til at blive forstået og til at lave motion.

Krolf bliver det dog også til – og det endda i stor stil. Og når arbejdet med krolfspillet også indbefatter en krig med de aktive muldvarpe i krolfbanerne, er Erling også med der.

[media-credit name=”Hans Gellert, Ella Warming og Erling Hvalsø Fjeldsted Jensen studerer diplomet. Foto: Peter Rasmussen” align=”alignnone” width=”300″][/media-credit]

Hvis man ser på cv’et så bærer det præg af, at Erling altid har været et foreningsmenneske og et menneske med et stort hjerte for andre. Som mentor den gang han var erhvervsaktiv til forskelligt foreningsarbejde. Som én af indstillerne skrev:

“Man går aldrig forgæves med en opgave til Erling.”

[media-credit name=”Årets Vojens Borger sagde tak for valget og opfordrede alle til at give en frivillig hånd med. Foto: Peter Rasmussen” align=”alignnone” width=”300″][/media-credit]

Lørdag kunne han så kåres til Årets Vojens Borger 2018. Det skete – som traditionen byder – ved, at sidste års titelindehaver, Hans Gellert, overrakte diplom og gavekurv imens et hjertevarmt bifald tilkendegav at det var et populært valg.

“Du må nok være forberedt på en masse hilsner. Også fra mennesker du slet ikke troede vidste hvad du har lavet,” sagde Hans Gellert, som selv har oplevet det som en meget stor ære at være “Årets Vojens Borger”, fortalte han forsamlingen.

Erling Hvalsø Fjeldsted Jensen sagde tak for valget. Ikke mindst takkede han sin familie, som altid har støttet ham. Ikke mindst i den svære tid. En særlig hilsen gik til hustruen Marie, som slev kæmper med en svær sygdom. Han sluttede sin tak med en appel til alle:

“Bliv frivillig. Det er både godt for den sag man er frivillig for og for dig selv,” lød opfordringen.