112 nyheder

Årets sureste uge venter

I disse måneder viser vejret sig ofte fra sin sureste side med kulde, blæst og nedbør. Det er en god anledning til, at vi alle gør en ekstra indsats for at hylde og motivere landets skolepatruljer. Sådan lyder det fra Haderslev Kommune, Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring, der står bag kampagnen “Den Sureste Uge”.
Februar plejer at være den koldeste måned på året. Derfor har Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring valgt uge 5 til kampagnen “Den Sureste Uge” som startskud til en ny kampagne, der skal få flere til at vise skolepatruljerne den anerkendelse, som de fortjener.
I Haderslev Kommune er der ni skolepatruljer, der alle gør en stor indsats hver eneste dag.


“Morgen efter morgen står de tidligt op – i al slags vejr – for at hjælpe andre børn med at komme sikkert hen til skolen. Vores skolepatruljer gør et vigtigt stykke arbejde og de fortjener anerkendelse og respekt for deres indsats. Vi håber derfor at alle vil være med til at hylde skolepatruljerne ekstra meget i årets koldeste tid”, siger Mette Jannsen, trafikplanlægger fra Haderslev Kommune.
Med kampagnen “Den Sureste Uge” vil kommuner, politikredse samt Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring sætte fokus på, hvordan man i løbet af uge 5 kan vise skolepatruljerne, at man sætter stor pris på deres ulønnede indsats på skolevejene.
Det kan være, at man lige husker at smile til skolepatruljerne og sige tak til dem, når man møder dem på sin vej. Det kan også være, at forældrene aftaler at vil skiftes til at bage kage, lave varm kakao eller the, som de møder op og serverer for skolepatruljerne. Eller at de fx kommer og holder paraplyen for skolepatruljerne, når det regner.


Bilister råber ad skolepatruljer
Sidste år viste en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring, at hver tredje skolepatruljeelev har oplevet ubehagelige episoder med trafikanterne. Det kan fx være utålmodige bilister, der dytter eller råber ad eleverne.
For at få ændret den adfærd har Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring besluttet, at man vil sætte ind med en kampagne over tre år, der skal få flere til at vise respekt for skolepatruljerne. En af indsatserne er “Den Sureste uge”, som løber af stablen i uge fem.
Se mere om kampagnen “Den Sureste Uge”

Fakta om skolepatruljerne:
Skolepatruljeordningen blev første gang indført i 1949.
I Danmark er der knap 20.000 skolepatruljeelever.
Det er eleverne i 5.-7. klasse, der er skolepatruljer.
En skolepatrulje arbejder hver morgen, og eleverne møder tidligere end alle de andre elever.
Skolepatruljerne arbejder frivilligt og ulønnet.