Debat

VUC Syd rådner fra toppen

‘Havkatten’, Carl Skøtt, Brombærvej 52, Haderslev, skriver…

VUC Syd har en formand, der kryber i flyverskjul hver gang noget ubehageligt viser sig i horisonten – senest i forbindelse med den undersøgelse, der viser, at VUC Syd ikke har overholdt en række love og faste spilleregler. Det er revisionens skyld, lyder det lammefromt og enfoldigt.
VUC Syd-formandens flugt fra ansvar kan kun den, der har en syg form for humor, more sig over – andre må græmmes.
… men hvad stiller man op med VUC Syds konstituerede direktør, Vinnie Lerche, der lyver for åben mikrofon. Kan VUC Syd-formanden og resten af bestyrelsen virkelig lade som om, at det er noget ganske ubetydeligt, som bestyrelsen ikke behøver at forholde sig til?
Vinnie Lerche løj, samtidigt med at hun forsøgte at begå karaktermord mod en tidligere medarbejder, der stor frem og fortalte, hvordan han på Vinnie Lerches bud havde været med til at smykke undersøgelsesresultater. Det skrev jeg om allerede 6. oktober.
Vinnie Lerche har desuden udførligt til JV fortalt, at den daværende direktørs luksuriøst indrettede kontor ikke var direktørens alene, men at det også blev brugt til afvikling af daglige møder. Det var en 100 procent ægte løgn, hvilket også fremgår af den undersøgelse, som Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har gennemført, og som er udmundet i danmarkshistoriens mest alvorlige kritik af en selvejende institution, der fortrinsvis drives for offentlige midler og derfor skal drives efter statens regler.
VUC Syd har haft en direktør, der i årevis har misbrugt offentlige midler, og nu har VUC Syd en konstitueret direktør, der i hvert fald er taget i to åbenlyse løgne.
En lille trøst kan måske hentes i, at den ledige direktørstilling snart besættes. To kandidater er i spil, og den ene af dem vil ret hurtigt få jobbet tilbudt. Desuden ligger det fast, at formanden, borgmester HP Geil, forlader bestyrelsen senest 1. april.
… men der er ingen garanti for, at en ny direktør og en ny formand får ændret forholdene, hvis den nuværende direktion får mulighed for at lave flere ulykker for VUC Syd. Stærke midler skal til for at fjerne den råddenskab, der præger VUC Syds top.
Havkatten Calle