Sundhedscenter Vojens. Presse/Arkivfoto fra 2015
Sundhedscenter Vojens. Presse/Arkivfoto fra 2015
Vojens

Vojens borgere med på råd om Sundhedscenter

Haderslev Kommune er på trapperne med et forløb, hvor borgerne i Vojens kan komme tættere på sundhedscentret og få indflydelse på, hvilke aktiviteter der skal være i centeret fremover.
”Borgerne og byen skal inddrages mere i udviklingen af huset.” Sådan lyder det klare budskab fra Børge Koch, der er formand for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse.

Huset er Sundhedscenter Vojens, og det er udvalgsformandens klare mål, at mange flere får mere viden om, hvilke tilbud der er i huset og indflydelse på husets fremtid.
”Det er mit ønske, at vi får borgerne involveret bedre. På den måde kan flere også være ambassadører for huset over for naboer, venner og bekendte”, siger Børge Koch.

Haderslev Kommune er derfor i gang med at planlægge forskellige workshops om sundhedscentrets fremtid, som afholdes efter sommerferien, når det bliver lettere at samle lidt større grupper. Noget formand for Forum Vojens, Karl Posselt, ser frem til.
”Det er vigtigt for os i Forum Vojens, at der er fokus på sundhedscentrets aktiviteter. Over de seneste år er nye tilbud er kommet til, mens andre desværre er forsvundet, så vi skal finde ud af, hvordan vi får andre funktioner ind, så Sundhedscentret bevarer sin centrale funktion i Vojens”, siger Karl Posselt.

Senest er Haderslev Kommunes kantine-produktion flyttet fra kælderen under sundhedscentret til Rådhuset på Haderslev Havn.
”Vi var kede af at høre, at køkkenet lukkede, men med et topmoderne køkken på Rådhuset er det en forståelig beslutning. Derfor er det endnu vigtigere, at vi finder nye aktiviteter, som kan rummes og give synergi i Sundhedscenter Vojens”, siger Karl Posselt

Som et par konkrete forslag peger han på mere turistinformation, hvor der kan søges oplevelser, spisesteder, overnatninger og aktiviteter i lokalområdet, ligesom han ønsker af få den grønne café tilbage i huset. Men det er naturligvis også vigtigt at få udlejet de lokaler, der tidligere har huset rådhuslægen og fysioterapiklinikken.
”Disse forslag og forhåbentlig mange flere, skal vi diskutere, når vi starter ud med workshops, og vi håber, at rigtig mange borgere fra Vojens og omegn har lyst til at være med”, siger Børge Koch.