Debat

VUC Syd – og et gryende forår

VUC Syd med domicil i Haderslev går mod nye og bedre tider – eller det er i hvert fald, hvad alle, der har været tæt på hovedpersonerne i den grimme VUC Syd-sag, der ud over alt, hvad der hidtil er kommet frem offentligt, også har givet en række tidligere medarbejdere meget dybe sår i sjælen. Årsag: Den tidligere direktørs frygtledelse!
Ny direktør bliver Asbjørn Nielsen, der i en halv snes år har været leder af Skibelund Efterskole. Om ham kan intet dårligt siges, men det kan hurtigt komme, hvis han ikke indleder sin direktørtid – fra 1. maj – med at rydde gevaldigt op i direktionen. Fortsætter den gamle direktion uændret, får Asbjørn Nilsen straks et minus i karakterbogen.
Den konstituerede direktør og vicedirektørerne har nemlig alle været lige så indfedtet i VUC Syd-skandalerne som hovedmanden, den selvpensionerede direktør, Hans Jørgen Hansen.
Hovedmand er også bestyrelsens formand, borgmester HP Geil, men han forlader formandsposten i forbindelse med den kommende generalforsamling, som jeg ikke kender dato for. Den ligger dog før Asbjørn Nielsens tiltrædelse som direktør.
Blandt de udestående, HP har som formand, er bl.a., at han får godkendt et nyt budget for VUC Syd.
Teoretisk kan HP herefter flyde videre til en anden formandspost, som han allerede har fået. Han skal være formand for de 22 kommuner i Region Syddanmark. Årligt ekstra honorar oveni borgmesterlønnen: Rundt regnet en kvart million kroner.
HP kan selvfølgelig også snuble på vejen i forbindelse med den politiundersøgelse, der er sat i gang mod især Hans Jørgen Hansen, men også mod bestyrelsen og HP. Det mest sandsynlige er, at HP flyder videre med strømmen.
Hvorom alt er, så vil VUC Syd 1. maj have en ny direktør og en ny bestyrelsesformand, hvilket alt andet lige metaforisk kan sammenlignes med et forårs komme.
Havkatten Calle