Kultur

Vojens Høtte: – Vi kommer hjem til jer i år

Da Statsminister Mette Frederiksen meldte ud, at sommerens festivaler, byfester osv er aflyst, havde Vojens Høtte allerede planerne klar

Det var en ordentlig mavepuster, som blev leveret af Danmarks Statsminister Mette Frederiksen i mandags. Alle store forsamlinger vil være forbudt foreløbig til udgangen af august.

Det betyder aflysninger at festivaler som Roskilde, Smuk Fest, Nibe, Tønder, Langeland, Kløften, Tinderbox osv osv og naturligvis også Vojens Høtte, der skulle løbe af stablen i slutningen af august.
-Det var en voldsom oplevelse at få den melding, men vi var lidt forberedt, fortæller Tina Rosenkilde-Hansen, som er formand for det arrangementsudvalg, som afvikler Vojens Høtte. Allerede flere dage før meldingen kom, var der møde i udvalget med netop en eventuel aflysning på dagsordenen.
– Selvom det lyder sært var det også en lettelse at få meldingen fra regeringen, fortæller Tina Rosenkilde-Hansen. Hun fortsætter:

– Vi stod i en situation, hvor vi ikke kunne træffe det rette valg. Valgte vi at aflyse ville det give en shitstorm og vi ville nok få at vide, at vi ikke ville høtten noget godt. Og valgte vi at gennemføre ville vi få kritik for at handle uansvarligt. På denne måde er beslutningen taget for os og vi forsøger at lave et sjovt arrangement der hvor høtten skulle være og håber at alle er klar til en super høtte i 2021, siger hun.

Kommer hjem til deltagerne
”Når folk ikke kan komme til høtten, må høtten komme til folk”. Sådan lyder konceptet for den aktivitet, som gerne skulle skabe en masse sjov blandt borgerne i byen.
-Kort fortalt er vi i gang med at udvikle nogle ’Høtte kits’ som man vil kunne bestille på vores hjemmeside. I disse kits vil der være alt hvad der skal til for at få en hyggelig Høtte-Lørdag i haven. Drikkevarer fra Fuglsang og spisebilletter så mad kan afhentes hos lokale leverandører. Og så en masse udstyr, fortæller Tina Rosenkilde-Hansen, som fortsætter:
– I perioden fra klokken 12.00 til 18.00 vil en stor Høtte Truck så køre rundt i byen. Og herfra vil der blive spillet musik, som bliver live streamet ud til alle de haver der deltager i festen. I kasserne med Høtte Kits vil der være armbånd i forskellige farver, som vil få en betydning i løbet af dagen. Undervejs i byen gør trucken holdt og så bliver der meget bogstaveligt spillet musik for netop de haver som findes på ruten.
Det handler nu om teknik
– Vi har aftale med Konexion og Silver Horse om musik og lige nu i gang med at finde de tekniske løsninger, som skal sikre at alt virker på dagen, fortæller Tina Rosenkilde-Hansen, der kan berette om et særdeles kreativt møde i Høtte-udvalget:
– Vi følte at vi havde behov for at mødes så vi sad fem mand omkring et bord til 25 i Vojens Fritidscenter. Og da vi havde rystet skuffelsen fra aflysningen af os blev kreativiteten sluppet løs:
– Vi aftalte at der i pakkerne med Høtte Kit vil være en ’dagsplan’ så alle kan være forberedt på ting som sker. Det kan være at vi alle skal synge en sang klokken dit, at der er sækkeløb klokken dat eller dyst i at løbe med en kartoffel på en ske klokken dut. Udstyr til aktiviteterne vil selvfølgelig være i pakkerne og vi håber at mange vil bidrage med billeder og film undervejs, siger udvalgsformanden til Haderslevspuls.
Høtte 2021 er ikke i fare

Der er indgået en aftale mellem moderklubben, VBI, og høtteudvalget om at årets høtte ikke kommer til at bidrage med penge til klubben. Til gengæld har høtteaktiviteten ikke noget tilskud fra VBI. Det er en aftale, som høtteformanden er glad for:

– Det betyder at vi kan bruge den økonomi vi får ind ved salg af Høtte kits til den teknik, der skal til for at det hele virker. Og selv om det naturligvis ikke er en fuldgod erstatning for en rigtig høtte, så tror jeg vi – om mange år – vil sidde og snakke om det år med den store Høtte lastbil og grine af minderne, siger Tina Rosenkilde-Hansen. Hun fortæller at en flytning af høtten til et senere tidspunkt på året, er blevet diskuteret men udelukket:

– Dels vil vi ikke vide om det nye tidspunkt også ville skulle aflyses og dels tror vi at folk skal have tid til at komme sig over denne corona-forskrækkelse. Høtte handler om at stå mange i baren og spytte lidt i den samme fadøl, og det tror vi ikke folk bliver klar til i år- Så vil vi hellere glæde os til næste år, siger Tina Rosenkilde-Hansen.

Vojens Høtte forventer at begynde salget af ’Høtte Kits’ på byfestens hjemmeside i løbet af maj.