Haderslev

Verdenskendte tape-kunstnere bygger værk i Haderslev

Trekantområdets Festuge har netop indgået en aftale med den internationale kunstnergruppe Numen/For Use, der i august for første gang samtidigt bygger tre af deres gigantiske tape-installationer i Danmark. Den ene i StreetDome i Haderslev. Værkerne er så store, at publikum kan gå på oplevelse i dem.

Kunstnergruppen har de seneste år har oplevet en stigende succes, og deres værker er blevet vist verden rundt – fra Paris, Melbourne og Berlin til Tokyo og Sao Paolo.Til august kan man for første gang opleve hele tre af kunstnergruppen Numen/For Uses unikke tape-installationer i Danmark.
Det sker under Trekantområdets Festuge, hvor Numen / For Use med helt almindeligt tape indtager StreetDome i Haderslev, Spinderihallerne i Vejle og Vejen Idrætscenter med gigantiske, organiske konstruktioner, der næsten ophæver tyngdekraften og udfordrer arkitekturens konkrete former.
“I Haderslev Kommune glæder vi os til igen at være en aktiv og markant del af den samlede festuge. Helt særligt glæder vi os til at StreetDome bliver base for en både inddragende, udfordrende og overraskende kunstinstallation, Numen/For Use. StreetDome er i sig selv et fyrtårn og med en så markant kunstinstallation i festugen, får publikum en ny og anderledes mulighed for at møde en fantastisk spændende kultur- og fritidsinstitution på en ny og spændende måde. Jeg håber rigtig mange vil være nysgerrige på både Numen For Use og på StreetDome og dermed lægge vejen forbi i Trekantområdets Festuge”, siger chef for kultur, fritid og landdistrikter Christian Haugk
Numen/For Use har vundet over 25 internationale priser og opnået stor anerkendelse for deres enestående design- og kunstprojekter. Kunstnergruppen består af de tre europæiske industrielle designere Sven Jonke, Christoph Katzler og Nikola Radeljković. Gruppen har eksisteret siden 1998, men det var først i 2008 at den begyndte at eksperimentere med objekter og koncepter uden forudbestemt funktion. Det har blandt andet resulteret i store tape-installationer i en række af verdens største byer – og nu altså også Vejen, Haderslev og Vejle.
Satsningen er en følge af, at Trekantområdets Festuge de seneste par år har haft et øget fokus på kunst – herunder kunst i verdensklasse. Sidste år kunne festugegæsterne således opleve den første Martins Creed solo-udstilling i Danmark, da han lavede ballon-installationer ”Half the air in a given space” på 3 venues i Trekantområdet. Udstillingen trak på få dage mere end 7000 besøgende og blev en af festugens helt store publikumsmagneter.
De tre udstillinger vil kunne ses i hele festugen fra den 23. august til den 1. september. De er blevet til med støtte fra Region Syddanmarks Kulturpulje, Spar Nord Fonden, Statens Kunstfond og EWII.
Om Trekantområdets Festuge
Siden 2013 har der hvert år i slutningen af august været festuge Trekantområdet. Det er 10 dage med over 500 arrangementer inden for blandt andet kunst, musik, teater, dans, foredrag og børnekultur rundt omkring i de syv kommuner.
Trekantområdets Festuge er både folkelig og finkulturel. Den er én gigantisk smagsprøve på, hvad kulturlivet i Trekantområdet har at byde på – tilsat stærke nationale og internationale krydderier.
Helt særligt for Trekantområdets Festuge er en del af arrangementerne blevet til i et samarbejde mellem områdets borgere, foreninger og kulturinstitutioner, der er gået sammen på tværs af kommunegrænserne for at skabe et event til festugen.
Se mere på Trekantfest.dk