Kultur

Vedsted Søfestival blev en succes trods vejret

Trods regnen i flere omgange besøgte Vested Søfstival, var der godt humør blandt publikum og på de fire scener, hvor de musikalske indslag var blandet af masser af pop, rock og eksperimantalt musik.
Dagen blev skudt gang med Haderslev Musikskole, som havde flere bands i forskellige aldre til at optræde.
Klokken 14.00 åbnede Melissa & Victoria, kendt fra MGP 2018 og Albi fra X-factor. De samlede mange foran Grydescenen og efter koncerten, gav de autografer og lod sig fotografere.
De to MGP piger sparkede det hele igang med deres sang fra MGP og dans, Albi sad alene på scenen med en guitar og lagde ud med sit aution nummer. Ved det tredje nummer blev hun dog ramt af den “velkendte klap”, hun stoppede sit nummer og sagde at hun var nervøs, hvilket blot udløste en masse jubel og klapsalver fra publikum.
Selv forklarede Albi efter koncerten:
– Jeg blev nervøs, for det betyder alt for mig at spille, jeg øver mig hver dag med sang og musik jeg kan relatere mig selv til, men jer tør også være mig selv og relatable hvor jeg kan lave fejl, det er for mig helt iorden.
Til spørgsmålet om de mange autografer og billeder fortalte hun videre:
– Jeg elsker det at mange vil have en autograf og et billede, det er fantastisk oplevelse og alle skal have lov til det hos mig, slutter Albi.

Sylester med holdninger
Senere på eftermiddagen spillede Sylvester Larsen med sit band Nåleøjet deres rock/pop blandet med instrumentalt musik. Bandet gav en fantastisk koncert krydret med anekdoter og opråb til samfundet, som mange kender hans far for.
Sylvester ved godt at han ikke kan løbe fra sit ophav og bliver også konfronteret med det jævnligt. Blandt andet kom en mor forbi, for at få en autograf til sin søn, med ordene han kan alle dine fars sange.
At Sylvester Larsen siger sin mening om det der rør sig, mener han at alle bør gøre. Blandt andet slog han på det mulige 5G netværk, som Danmark kan blive testland for i Europa.
– Jeg siger det der falder mig for hjertet og fordi der ikke bliver lyttet til forskere og folk som har kendskab til hvad 5G kan gøre ved os mennesker, de bliver simpelthen tiet ihjel og det er politikerne som træffer beslutningen, forklarede Sylvester Larsen efter koncerten.
Om sin koncert var han også positiv, det var et fedt sted at spille, det var selvfølgelig ærgerligt at solen ikke skinnede, men vi har spillet mange steder,både med mange og få tilhørere, sluttede han.

Stor strandfest
Da dagtimer blev til aftentimer afsluttede de unge på stranden, hvor der foruden flere bands også blev spillet op til dans ved DJ Dalgaard, som havde et tårn til sit musikalske indslag til Haderslev Ungdomsråds beachparty.
Imens blev de to andre scener indtaget af forskellige bands, herunder et gensyn med De Frigjorte som for andet år indtog Vedsted Søfestival med deres egne rocknumre kom de virklig ud over scenekanten og fik publikum med.
Aftenen blev afsluttet af Any Colour You Like, som spillede Pink Floyd musik, som både musikalsk og scenografisk var en oplevelse for tilhørende. Bandet benyttede surround som gav en spændende lydoplevelse, laserlys på scenen og med lys på de musikere der var i fokus i de enkelte numre. Der blev danset helt oppe ved scenen efterhånden som der blev spillet det velkendte musik. En af de sidste numre var meget betegnende “Another brick in the wall”, som så kunne lukke årets Søfestival.