Øvrige sportsgrene

TV: Se Patrik give konkurrenterne baghjul på Silverstone

Sønderjyllands egen yndlings-racerkører, unge Patrik Matthiesen fra Hammelev, giver den i den grad gas på de engelske motorbaner. På navnkundige Silverstone fik konkurrenterne baghjul, og Matthiesen og Co øgede føringen i den britiske langdistance serie betragteligt. Se TV fra løbet her:

Mor, Pernille, var blandt publikum på Silverstone ved det tre timer lange race. Og hun kunne se sønnike – sammen med teamkollega Callum Pointon – levere et perfekt løb.

[media-credit name=”Mor Pernille heppede på Patrik på Silverstone. Foto: patrikmatthiesen.com” align=”alignnone” width=”300″][/media-credit]

Om løbet fortæller Patrik selv på sin facebookside:

“British GT’s længste løb, Silverstone 500 på i alt 3 timer, vidste vi på forhånd ville blive en kæmpe udfordring. Dette grundet BOP (Balance Of Performance), samt at vores Ginetta G55 GT4, er klassens mindste hvad power angår, og derfor altid har det svært på den store Formel 1 bane.
Under lørdagens kvalifikation formåede vi at presse bilen til P13, ud af 22 startende GT4 biler. At vi ikke kunne få mere ud af Ginetta’en viste sig tydeligt da jeg, Callum og Will (Will er PRO kører på søsterbilen) alle 3 lå indenfor 14/1000 af sekundet på en tid der hed 2:13:319. Dette var hele 1,5 sekund fra de hurtigste.
Vi måtte sætte vores lid til HHC Motorsports strategi, samt at bilen over distancen kunne holde et højere tempo.
Det viste sig også at vi under selve løbet var cirka 5/10 sekund fra de hurtigste. Gode pitstops, samt at både Callum og jeg var stærkt kørende og holdte os ude af problemer, gjorde at jeg fik overdraget bilen til sidste stint (25 min før det ternede flag), på en 5. plads, hvilket var 6 sekunder fra 4. pladsen.
Tredie sidste omgang kan jeg køre forbi BMW #42 og er nu P4. Ud på sidste omgang er jeg 1 sekund fra P3. Under hele løbet havde jeg ikke fået nogen advarsler for tracklimits, så nu skulle hele banen bruges. I anden sidste sving laver jeg et bevidst skinangreb på Aston Martin #62, og kan i sidste sving gå forbi ham, og passere målstregen på en 3. plads.
Da vi startede weekenden førte vi serien med 0,5 point, nu er føringen øget til 8,5 point ??
Stort arbejde af HHC drengene og Callum Pointon
Fedt at min mor var forbi, samt at jeg præstere igen, at være en af de mest konstante kørere under løbet.

[media-credit name=”Stabile kørere.” align=”alignnone” width=”200″][/media-credit]