Gram

Tiden – en underlig snegl

Sanne Brodersen fra Gram Slot krydrer slottes presseinformation med “Ugens tanker” – et altid læseværdigt indslag, som i denne uge hedder “Tiden er en underlig snegl”. Du kan læse indlægget her:

 

“Du kan ikke komme ind til os”, sagde den lille lyshårede dreng til mig, da jeg mødte ham i flyderdragt ude på børnehavens legeplads.
“Hvorfor ikke?” spurgt jeg smilende.
“For du er jo en gammel dame”, sagde han frejdigt.
Smilet stivnede og jeg blev en smule stram i betrækket. Havde mest lyst til at sige noget grimt til ham. Hvad bildte han sig ind?
Men han havde ikke fornærmet mig. Det kunne jeg se af hans blå øjne, der lyste af liv. Han havde bare konstateret. Konstateret at jeg, i hans 4-årige verden, var en gammel dame. Det var mig, der havde taget hans udsagn nær. Var blevet fornærmet over, at han med sin sætning fik mig til at føle mig på alder med grauballemanden.
Da jeg selv var barn var jeg akkurat som drengen. Voksne over 35 år var gamle menneske, tæt på at sætte træskoene. Oldsager.
Jeg er ikke sikker på, at jeg sagde det til dem, men jeg tænkte det.
Tiden er en underlig snegl, for jeg kan godt se at der er kommet et par visdomslinjer i ansigtet, men jeg føler mig ikke gammel. Indvendigt føler jeg mig ung endnu.
Ikke desto mindre er det oldfundet, drengen ser. Derfor er det er min opgave at fortælle ham, at jeg ikke kun er en gammel dame. Det er min opgave at vise ham, at der også er en legesyg 4-årig inde bag den rynkede hud. Et barn, der synes det er sjovt at kælke, løbe om kap og lege. Hvis jeg gider vise ham det. Og det gør jeg. For ellers bliver jeg en gammel dame!
God weekend – selv oldfund kan være i live
Sanne