Aktivitetshuset Bispen i Haderslev danner rammen om kulturel talentudvikling.
Aktivitetshuset Bispen i Haderslev danner rammen om kulturel talentudvikling.
Kultur

Talentudvikling på Bispen

Børn med en særlig interesse eller et specielt talent inden for det kreative felt, samles til et talentudviklingsforløb i Kulturhuset Bispen med kreativ undervisning i fritiden.

Børn med særlige interesser og talent deltager i portrættegning i Kulturhuset Bispens kreative værksteder.

Børn med særlige interesser og talent deltager i portrættegning i Kulturhuset Bispens kreative værksteder.

Folkeskolerne i Haderslev Kommune har fået et nyt tilbud til elever, der ønsker at udvikle og udforske deres særlige talent/interesse inden for det kreative felt, til et fritidsforløb på Kulturhuset Bispens værksteder. Det er Talentcenter Haderslev, der står bag projektet, som er med til at udvikle Kulturhuset Bispen til endnu stærkere og mere central aktør i talentstrategien for Haderslev Kommune.

I denne forbindelse har Kulturhuset modtaget midler fra Kulturregion Trekantområdet til dette talentudviklingsprogram for børn i 4.- 6. klasse med fokus på billedkunst.
I øjeblikket mødes en lille gruppe dygtige børn i alderen 10-12 år hver tirsdag for at tegne og udfolde sig kreativt, der indtil videre har stået på undervisning i blandt andet portrættegning. Mens der tegnes, har børnene også rig mulighed for at lære hinanden at kende, og på den måde er der opstået venskaber på tværs af skolerne i gennem en fælles interesse for billedkunsten.


‘Vi synes det er en super god idé, at børn i den alder oplever, hvilke muligheder der er for at udfolde sine kreative evner her på Kulturhuset Bispen. Og det passer så fint ind i strategien med at udvikle værkstederne med nye tilbud. Desuden er det berigende at få flere unge i huset’ fortæller leder af Kulturhuset Bispen, Lotte Leth-Sørensen.
Børnene kan også se frem til en spændende efterårsferie, hvor det gamle kunsthåndværk linoleumstryk står på programmet, som vil afsluttes med en fernisering for venner og familie, samt en udstilling af børnenes tegninger til november i Kulturhuset Bispen. Selvom udstillingen officielt markerer afslutningen på forløbet, så håber personalet på Bispen, at børnene vil blive ved med at komme i værkstederne samt at arbejde videre med deres talenter.