Fodbold

Sydbank Park klar med græs

I weekenden starter Superligaen igen op, SønderjyskE skal lørdag en tur til Vejle, men når holdet i næste weekend vender hjem og spiller den første kamp på Sydbank Park mod AGF, vil der være fint græs især i de to målfelter.
For som det første stadion i Danmark står der et Seegrow LED14-væksthus og sørger for gode vækstbetingelser for græsset, trods vinter, kulde og regn.
Dagen efter seneste hjemmekamp i december, blev der sået nyt græs i de to målfelter. Her har den milde vinter og det nye væksthus sikret en flot græsplæne.
Væksthuset er en slags telt, der rammer en del af målfeltet eller banen ind og giver den LED-lys, varme og vand, mens den også kan styre Co2-niveauet. Derved vil græsset gro en centimeter på blot et døgn, derfor står det også kun stille i max to døgn, før det flyttes videre.

Tribunerne skygger
Sydbank Park har med de nye tribuner ikke kun gjort stadionoplevelsen bedre for publikum, men også gjort det sværere for solens stråler, at ramme hele banen:
– Vi har fået overdækket udebaneholdets tribune, og det gør, at der slet ikke kommer sol ned i det ene målfelt på grund af den måde, banen vender på. Så vi havde stået med et problem, hvis ikke vi havde investeret i væksthuset, siger groundsman Allan Feddersen.

Seegrow-væksthuset er det første væksthus i Danmark, dette gør at SønderjyskE og Sydbank Park kommer ind i en eksklusiv klub af stadioner. Den bliver blandt andet brugt på Anfield Road i Liverpool, Groupama Stadium i Lyon og Juventus Stadium i Torino.