Chris Straube har stort set kun haft ting at glæde sig over, siden han overtog dirigentstokken i SønderjyskE Ishockey. Men det ændrede sig i aftes i Granly Hockey Arena, hvor de lyseblå blev ramt af en veritabel vesterhavsstorm.

“Det er første gang jeg er utilfreds,” sagde Straube med en mine, som understregede at ‘vred’ eller ‘gal’ måske var et bedre ordvalg:

“Vi lavede de samme fejl igen og igen,” ærgrede han sig. Og sendte en hilsen til de nedslåede spillere i omklædningsrummet:

“Vi skal hjem og finde ud af om vi vil være med i slutspillet eller ej!”

Der var dog også elementer man kunne tage med fra 1-5 nederlaget, bedyrede træneren:

“Ja der er en masse eksempler på, hvad vi ikke skal gøre!” lød det.

SønderjyskE begyndte bedst

Det var ellers gæsterne, som var klart bedst i kampens første 30 minutter. Der blev spillet klogt, afventende men med solide kontraangreb, og vestjyderne kunne ikke finde løsninger. Det var da også de lyseblå, som førte med 1-0 på en genial scoring af Thomas Spelling efter 18 minutter. Det geniale lå i opspillet og Søren Dau havde en stor rolle i målet.

I slutminutterne af anden periode faldt det dog sammen for de ellers så velspillende gæster. I en periode, hvor målmand Joni Myllykoski præsterede superredninger, sniger en ufarlig puck sig i mål. Og det var som om målet sendte en chokbølge igennem det gæstende hold. Til gengæld gav det vestjyderne vinger og det gule hjemmehold var ikke sen til at udnytte momentum. Pludselig kunne de tage en 3-1 føring med til anden periodepause.

Og det blev ikke bedre i sidste periode. SønderjyskE fandt aldrig formen og det velspillende hjemmehold hentede en solid sejr på 5-1. I kampens sidste syv minutter valgte Straube at skåne Joni Myllikoski for mere pres og sendte Casper Krogh på isen.

Nu venter en meget spændende og vigtig kamp i SE Arena på fredag. Med trænerens ord skal hjemmeholdet vise, at det både vil – og fortjener at – være med i slutspillet.