Fodbold Nyheder Sport

Stortalent får kontrakt

Peter Christiansen. Foto: Svend Anker Iversen

Superligadebutant får fuldtidskontrakt

Haderslev-knægten Peter Christiansen, der debuterede for SønderjyskE i superligaen i lørdags, veksler til sommer sin talentkontrakt med en treårig fuldtidskontrakt.

Det har været nogle begivenhedsrige dage for Peter Christiansen.

Haderslev-knægten, der fyldte 19 år den 2. december, fik i lørdags sin superligadebut, da han startede inde i SønderjyskE’s kamp mod Hobro IK, og i denne uge har offensivspilleren været forbi sportschef Hans Jørgen Haysens kontor for at underskrive sin første fuldtidskontrakt.

Som 16-årig skrev Peter Christiansen under på en treårig talentkontrakt, og når den udløber til sommer, bliver den vekslet til en treårig fuldtidskontrakt med superligaholdet.

Han skiftede fra Starup IF til Haderslev FK som 12-årig, og det betyder meget for ham, at SønderjyskE også er klubben, hvor han nu bliver fuldtidsprofessionel.

  • Det føles meget godt lige nu. Det har været en drøm for mig at skrive kontrakt her i SønderjyskE, hvor jeg har spillet stort set hele mit liv, så det er en drøm, der er gået i opfyldelse, siger Peter Christiansen, der har haft en mindeværdig uge med debut og kontraktunderskrivelse.
  • Det har været nogle ret vilde dage. Jeg tror ikke rigtig, det er gået op for mig endnu. Det er gået lidt stærkt, og jeg troede ikke, at min superligadebut skulle være som starter, så det var fedt, siger SønderjyskE-angriberen.

Peter Christiansen er tilknyttet TalentCenter Haderslev og bliver student fra Haderslev Handelsskole til sommer, når fuldtidskontrakten træder i kraft.

Sportschef Hans Jørgen Haysen glæder sig over, at endnu en af de lokale drenge har gjort sig fortjent til en kontrakt på superligaholdet.

  • Vi ser en masse potentiale i Peter, og når han er færdig med skolen til sommer, får han mulighed for at udvikle sig endnu mere, når han udelukkende kan koncentrere sig om fodbolden. Han skal bare blive ved med at klø på og blive ved med at suge spilletid til sig, siger Hans Jørgen Haysen.

Peter Christiansen, der har trænet med superligaholdet siden sommerferien, havde inden lørdagens superligadebut fået spilletid i Sydbank Pokalen, da han blev skiftet ind i 2-0-sejren over FC Fredericia i september.

[otw_shortcode_info_box border_style=”bordered”]

FAKTA
Peter Buch Christiansen
Født: 2. december 1999 (19 år)
Højde: 175 cm.
Vægt: 73 kg.
Tidligere klubber: Starup IF, Haderslev FK

[/otw_shortcode_info_box]

Peter Rasmussen
Tlf 30405051 - mail: peter@haderslevspuls.dk