Stafet For Livet

Stafetten går i ring

Vi er nu i gang med de sidste timer af årets Stafet for Livet. Et kig på statistikken viser, at der på nuværende tidspunkt – klokken 9.00 søndag formiddag – er tilbagelagt næsten 50.000 kilometer fordelt på næsten 33.000 runder. Deltagerantallet har for længst passeret 7.000 – ligger på 7.152, hvoraf 182 er fightere. Det betyder, at der faktisk er tilmeldt flere deltagere på sidstedagen end mange stafetters deltagerantal i alt.

Og alle har de bevæget sig rundt. Rundt om inderdammen eller hele vejen rundt omkring dam og damhalvø. Og sådan går ting i rundkreds ved Stafet for Livet. Også når det handler om bæredygtighed.

Der er sikkert mange, som har tænkt en bekymret tanke da de så de mange gule balloner, som blev sendt til vejrs. Men der er ikke nogen grund til at være bekymret, fortæller formanden for styregruppen, Børge Koch, til Haderslevspuls:

“De er naturligvis 100% nedbrydelige. Alt andet ville være uacceptabelt,” siger han.

 

Stafetten  planter et træ

Et andet eksempel på stafettens bæredygtighed handler om træer. Det er svært at få træer til at vokse på Damhalvøen da det er meget våd jord. Men nogle sorter kan. Og her bidrager Stafet for Livet hvert år med endnu et smukt træ:

“Mange tager deres lysposer med hjem, når de er færdige med at brænde. Men langt flere gør ikke. Vi samler alle lysposerne og så bliver de brændt. Den aske de danner bliver så brugt når vi planter årets træ her i Damparken. Det er naturligvis et træ, som kan gro her og asken hjælper det til at få fodfæste. Og så kan man sige at de mange tanker og ord fra lysposerne forbliver i Damparken,” fortæller Børge Koch