Fodbold

SønderjyskEs sværeste kamp

Det er alt andet end sjovt at være superligaspiller – eller leder for den sags skyld – i SønderjyskE i øjeblikket. Tiden udenom træning og kamp er fyldt ud med regulære forhør forestået af efterforskere fra DIFs matchfixingsekretariat. Efterforskere med politibaggrund.

“Det er ubeskriveligt hårdt,” udtalte sportschef Hans Jørgen Haysen i går til programmet Onside på TV3. Han kunne berette om at både spillere og ledere bliver afhørt. Afhøringer som fortsætter de næste dage.

Ikke meget er kommet frem om, hvad efterforskerne kommer frem til, men i går kunne man i flere medier – blandt andet i Onside – se at en snapchat sendt fra SønderjyskEs Mads Hvilsom til vennen Jesper Bøge fra Hobro IK, indgår i materialet. Hvis man læser snapchatten isoleret ser det ud som om Hvilsom skriver, at han – da han blev sendt på banen – fik besked på ikke at score. Og at han siger at ‘Alle andre hold ville gøre det samme”.

Snapchatten er en del af en hel serie chats, men da en anden person end Jesper Bøge – i Hobros spillerbus på vej hjem fra holdets kamp i Brøndby – tager et billede af Bøges telefon – med netop denne chat på, bliver den et problem. Hobro er netop det hold, som ville havde undgået det, som så poetisk er blevet kaldt ‘Dødens pulje’, hvis SønderjyskE havde fået point i den skæbnesvangre kamp imod FCM. Billedet af Bøges telefon endte på Hobros ledelses skrivebord. Og herfra blev den sendt til DIF.

Mads Hvilsom har selv meldt ud, at snapchatten er taget ud af en kontekst, og bliver helt misforstået.

 

Risikerer voldsomme sanktioner

Arbejdet med at udrede trådene fortsætter og forhåbentlig finder efterforskerne ud af, at der ikke er noget at komme efter. Udmeldingen fra SønderjyskE er helt klar: “Vi har altid gjort vort bedste for at vinde enhver fodboldkamp,” lyder meldingen.

Skulle efterforskningen gå SønderjyskE imod kan regningen blive dyr. Sportens disciplinærsystem har mulighed for at bruge endda meget store sanktioner overfor såvel klubben som ledere og spillere. Lige fra bøder til karantæner, pointstraf og sågar tvangsnedrykning. SønderjyskE spiller lige nu sin sværeste kamp nogensinde.