Fodbold

SønderjyskE: “Vi tabte ikke med vilje”

Allerede før gårsdagens runde i ALKA Superligaen var der godt gang i konspirationsteorierne. På grund af turneringsstrukturen og holdenes pointhøst ville der være en meget stor fordel ved at blive nummer 8 i stedet for nummer 7. Hvis man ikke kunne blive nummer 6, og således komme med i det fine selskab, som spiller om medaljer.

SønderjyskE var ét af de hold som kunne blive både det ene og det andet, men fra klubbens ledere og spillere var meldingen klar inden kampen i FC Midtjylland: “Vi spiller for at vinde og for at jagte chancen for at komme i top 6!”

Undervejs i kampen flyttede stillingen på MCH Arena, samt stillingerne i en række andre kampe, hele tiden rundt på SønderjyskEs placering i tabellen. Og da de lyseblå fik udlignet til 1-1 ramte holdet præcis den 7. plads, som ville betyde at man får et meget svært nedrykningsspil imod hold, som har næsten lige så mange point som SønderjyskE. Samtidig var der en mulighed for top 6, hvis man kunne vinde kampen – og et par andre resultater flaskede sig. Så SønderjyskE satsede hele butikken. Og det var denne satsning, som betød at hjemmeholdet – ret uproblematisk – kunne score sejrsmålet til 2-1 i kampens 89. minut. Ærgerligt, men nogle gange lykkes en satsning – andre gange ikke, mente nogle.

Andre så situationen anderledes. De mente at SønderjyskE bevidst skabte en situation, hvor FCM kunne score og derved tabte kampen med vilje. Og i flere tempi bar de lyseblå selv ved til det bål. Først da klubben på sin twitterkonto flere gange signalerede glæde over resultatet. Og ikke mindst da SønderjyskEs Christian Greko Jacobsen efter kampen – tydeligt oprørt – mere end antydede at der var kommet instrukser om at tabe.

Senere var SønderjyskE, personificeret ved kommunikationschef Kell Haugaard, ude med en dyb beklagelse af de tre tweets, som nu er blevet fjernet. “De er ikke i overensstemmelse med de værdier vi har, og er på ingen måde udtryk for den indstilling som klubben og holdet har,” skriver Haugaard på klubbens facebookside. Her må de lyseblå lægge ryg til meget voldsomme reaktioner fra mange sider. Ikke mindst de meget stærke værdier, som klubben tydeligt signalerer overfor både egne folk – og sin omverden – drages i tvivl.

Når stormen har lagt sig skal SønderjyskE kæmpe om videre tilværelse i landets bedste fodboldrække. En kamp, som – på papiret – er blevet lettere med 8. pladsen. Den kamp skal holdet nok klare. Mere træls er det, at der længe vil være blevet skabt tvivl om de høje standarder, som klubben har. En tvivl som nok gnaver langt ind i de lyseblå rækker.