Jeppe Simonsen blev pokalhelt med to mål Foto: Svend Anker Iversen
Fodbold

SønderjyskE skal igen kæmpe om pokalen

SønderjyskE skulle her til eftermiddag prøve at indhente 0-1 nederlaget fra første pokalsemifinale, som blev spillet mod FC Midtjylland i Herning sidste torsdag.
Kampen startede med et tung pres fra FC Midtjylland, men hjemmeholdet stod kompakt i forsvaret og tillod ikke gæsterne at komme frem til nogen større chancer.
Efter et kvarters spil var det Jeppe Simonsen som fik kampens første store chance. Han blev spillet fri i feltet og afsluttede resolut på mål, men Jesper Hansen fik reddet til hjørnespark.
Herefter bølgede kampen frem og tilbage og FC Midtjylland kom også frem til chancer, men i SønderjyskEs mål stod Nicolai Flø rigtigt placeret.
Med små fem minutter til pausen blev Anders K Jacobsen headet fri af Philip Schmidl efter et hjørnespark, angriberen prøvede med indersiden at lægge bolden i det lange hjørne, men overliggeren istedet for.

Efter 49 minutters spil kunne Jeppe Simonsen bringe hjemmeholdet på 1-0, da han løb med i feltet og sparkede til bolden der blev rettet af af Ailton efter spilning fra Bård Finne.
Herefter pressede SønderjyskE på for 2-0 scoringen, den kom blot fem minutter efter da Bård Finne sparkede bolden i mål. Men linjevogteren havde vinket for offside.
Dog skulle der gå et minut mere af kampen inden Bård Finne ville lægge bolden ind over, den blev rettet af af Alexander Scholz og gik i mål til 2-0 føring.
Efter scoringen trak SønderjyskE sig lidt tilbage på banen og overlod bolden til FC Midtjylland, som dog ikke formåede at spille sig frem til de store chancer mod et kompakt forsvar.
Dog kom Sory Kaba frem til en stor chance, da han blev spillet helt fri foran mål, men Nicolai Flø fik lavet reddet med en fodparade.
I det 83. minut blev Jeppe Simonsen dobbelt målscorer, da han blev spillet fri på højrekanten. Han trækker ind i feltet og forbi en forsvarer og sparker med det samme bolden ind ved nærmeste stolpe med venstrebenet.
Herefter pressede gæsterne for at reducere, det lykkedes med fire minutter tilbage af ordinær spilletid, da Evander afslutter og rammer Jeppe Simonsen, så den går i en blød bue i nettet.
Men trods flere forsøg kom FC Midtjylland ikke yderligere på måltavlen og SønderjyskE kan derfor for andet år i træk kalde sig for pokalfinalister, med en samlet sejr på 3-2 over FC Midtjylland.

Finalen spilles i Aarhus den 13. maj 2021, mod ente AGF eller Randers FC, som mødes i den anden semifinale.