Kultur

Søfestival blev sunget igang

Hvis mange tilhørere bare en lille time før starten af årets Vedsted Søfestival, var ved at fortryde de skulle afsted, da himlen åbnede sluserne og der kom en kraftig regnbyge ind over byen, er der nok ikke mange der fortrød de tog afsted da det klarede op.
For på scenen i “Gryden” var der fantastisk stemning, blandt andet på grund af de to optrædende bands.
Først var det nordjyske Amalie Thørholm der spillede sine egne danske sange. Amalie Thørholm kom virkelig ud over scenekanten og bemærkede at der blandt vel omkring 200 gæster var flere som hurtigt kunne synge med på de forskellige sanges omkvæd.
– Jeg kan virkelig godt lide at være her i Vedsted, fortalte den unge sangerinde, efter ikke bare sin egen koncert, for hun gæsteoptrådte også ved Helge Engelbrecht, der sammen “Neighbours and friends” afsluttede aftenen, med mange velkendte numre, krydret med anekdoter.
De to sang sammen Carole King nummeret “You’ve Got a Friend”, en optræden som blev til aftalt, da de to artister fandt ud af de skulle spille samme aften.
– Vi måtte derfor finde en sang vi kunne spille sammen og som både jeg og Neighbours kunne synge og spille, forklarede Amalie.
I pausen mellem de to koncerter var der gæsteoptræden ved Alex Bødiker, der sædvanen tro fik smilet frem på tilhørende med sine anekdoter og historier.

Amalie kommer gerne igen
Selvom det kun blev til omkring en time for Amalie Thørholm på scenen, nød hun tiden, hun følte der var god stemning og med musikken kom solen frem.
– Jeg kunne da se, at bandet kiggede meget på regnen med deres instrumenter i tankerne, heldigvis overlevede de og det blev det en fantastisk flot aften, fortalte hun, og fortsatte:
– Vi er et nyt band som elsker at komme ud og spille, her fik vi muligheden og bliver indbudt igen, ja så tager vi sikkert turen fra Nordjylland endnu engang.
Havde muligheden været der, ville hun og bandet helt klart være blevet og spillet igen lørdag, men hjem gik turen en oplevelse rigere.