Gram

Sannes tanker: Verdens centrum

Hvor verdens centrum ligger? Det ligger i Gram. Det kan der da ikke herske tvivl om. Ikke i min optik.
Men så kørte jeg i tirsdags op til Kirsten i Thy. Jeg glædede mig meget til at se hende, for jeg havde kun talt med hende i telefonen. Aftalen var, at jeg skulle komme til hendes hjemegn for at holde foredrag.
Turen tog 3 timer, og jeg fik set meget smuk natur undervejs. Langt om længe viste GPS´en, at jeg havde nået mit mål. Der var ikke mange huse, men god og smuk udsigt til marker og vindblæste træer.
Jeg var langt hjemmefra. Langt fra verdens centrum.
Inden jeg kom ud af bilen vrimlede parkeringspladsen pludselig af mennesker, der skulle samme sted hen som jeg. Ind til Kirsten.
Hun var lige så fantastisk, som jeg havde regnet med. En ildsjæl med ild i begge ender. Lige som de, der også var med til at arrangere aftenen.
Det var en uforglemmelig oplevelse at møde Kirsten og alle de andre med dialekten, der synger på en lidt anden måde end min.
Mens jeg var der, var jeg lige midt i verdens centrum. Også selv om verdens centrum ligger i Gram. Det ligger også i Thy. Og alle andre steder. Om jeg var kørt mod syd, vest eller øst.
Verdens centrum er dér, hvor der er folk som Kirsten. Folk, der involverer sig, giver noget af sig selv. Starter en fest der, hvor de lever og bor. Og der er nok at feste for. Det er bare om at komme i gang.

God weekend – Vær en del af verdens centrum
Sanne (Brodersen, Gram lot)