Gram

Sannes tanker: Paradisøerne

Som altid sender Sanne Brodersen fra Gram Slot sine ugentlige tanker ud til glæde og fornøjelse. Læs her hvad hun tænker i denne uge. Overskriften er ‘Paradisøerne’…

Gad vide hvad den tænker, når den møder så megen modstand. Muldvarpen.
Det er tredje gang jeg ser et muldvarpeskud, der insisterende er skudt op mellem brostenene i broen, der gør Gram Slot landfast med resten af landet, og asfalten i vejen.
Der er i sandhed ikke meget plads til en muldvarp i det mellemrum, men den fortsætter ufortrødent.
Hvad er den lille fyrs motiver? Skubber den møjsommeligt jorden op og tænker, at den konstant løber panden mod en mur, at livet er tungt og fyldt af sten på vejen? Eller tænker den, at der ikke findes problemer, kun opgaver, der skal løses?
Jeg finder aldrig ud af det. Men kan, med min viden om området, synes det er lidt spildt arbejde for den lille blinde fætter nede i mørket, hvis den kommer over på den anden side af broen. Der venter den kun et lille område med græs, inden søen i al sin vælde spærrer vejen til alle sider.
Så må den da kun kunne tænke, at den løber panden mod en mur. At livet ikke går i den rigtige retning.
Men hvem er jeg, at jeg kan gøre mig til dommer for muldvarpens retning i livet?
Det er jo muligt, at dens endelige mål er de enorme øer af uberørt muldvarpeland ude i søen. Måske sigter den så meget højere i livet, end jeg er i stand til at forstå.
Unanset hvad mulvarpens mål med livet er, tager jeg hatten af for den lille fyr, for skuddene ved broen har krævet vilje og kræfter.
God weekend – hvor der er vilje, er der vej
Sanne