Foto: Gram Slot
Foto: Gram Slot
Gram

Sannes tanker: Misundelse

Han er go’ – virkelig god. En mester ud i sproget og dets finurligheder. Vinder priser for sin kunnen. Den ene finere end den anden. Så jeg går i mit stille sind og er misundelig. Misundelige på de små mirakler, der kommer ud af munden på ham. Tilsyneladende uden han anstrenger sig det mindste. Selv hans kunstnernavn er genialt. Per Vers.
Og nu kommer han så til Gram med alle sine talenter. Ikke, at han ikke har været her før. Det har han. Hele sin barndom.
Han vender hjem og giver for første gang koncert i sin hjemby. Det er jeg også misundelig over. At han tør. Hans musik anderledes end det, vi normalt har på programmet hos os.
Men han gør det! Vover.
Og jeg ved, han vinder. Vinder endnu mere respekt. 
Min misundelse bliver ikke mindre.
Og alligevel ved jeg, at jeg vil være i salen, når han går på scenen. Jeg vil lade ord og musik gå direkte ind. Jeg vil lade mig overraske over små spidsfindige ord, sætninger og vendinger, brugt på nye og anderledes måder.
Og jeg vil elske det. Jeg vil elske, at misundelsen forvandler sig til inspiration. Inspiration til at lege med og gøre mig umage med sproget. Elske, at misundelsen forvandler sig til en drift til selv at turde vove og vinde.    
Jeg glæder mig. God weekend – Lad misundelsen inspirere dig

Sanne (Brodersen, Gram Slot)