Foto: Gram Slot
Foto: Gram Slot
Gram

Sannes tanker: Holdånd

Spændingen var næsten til at tage at føle på, da de ankom. Snakken forstummede dog, så snart de kom ind i det næsten mørklagt slot og skulle på ghostwalk. Efter ghostwalken skulle de på GPS-skattejagt i en mørk, kold og blæsende slotspark. Spændingen var ikke blevet mindre.
”6. klasse, denne skattejagt handler først og fremmest om samarbejde og hjælpsomhed. I skal ud i ukendt terræn, I skal holde sammen og hjælpe hinanden.”
Jeg var stolt af dem alle, da de var tilbage. De havde løst opgaven på fornemmeste vis. Holdt sammen, fulgt de kammerater hjem, der synes det blev for spændende, hjulpet på tværs af holdene, så alle kunne finde posterne. De havde været der for hinanden.
Tør vi voksne lære af 6. klasse?
I aften er det Black Friday, og i radioen kan jeg høre, at vi rigtig skal slå os løs og købe stort ind. For over 2 mia. kr. Det er mange penge. Det er rekord.
I samme radio kan jeg også høre, at vi også slår en anden rekord. Antallet af familier, der må søge julehjælp slår rekord igen i år, fordi der ikke er råd til gaver, mad og alt det vi tager for givet i julen. De skal sikkert ikke til Black Friday.
Tør vi gøre som 6. klasse? Hjælpe alle i mål – uanset om vi måske hellere ville have fortsat til næste post i stedet for at følge en kammerat hjem i lyset og varmen.
Tør vi dele en lille del ud af vores milliarder, så alle kan nå i mål og få en god jul?
Jeg håber det.
For måske er der lige netop en i 6. klasse, som ikke skal til Black Friday.
Men i går fulgtes han eller hun med sine kammerater rundt i mørket og blev båret af fællesskab og holdånd. Fulgtes med sine kammerater helt i mål.

God weekend – måske er du heldig at møde en fra 6. klasse.

Sanne (Brodersen, Gram Slot red.)