Gram

Sannes tanker: Et halvt års tanker

Tankerne har stået i kø i én pærevælling. Gået i vejen for hinanden. Myldret omkring uden mål og med. Snublet rundt uden at komme til orde – få en eksistensberettigelse og dermed falde til ro som tænkte tanker.
Men det er slut nu. Nu er tankerne sorteret, parkeret og faldet til ro, så ugens tanker kan komme tilbage på sporet. Tilbage efter et underligt halvt år. Ikke kun for mig – for mange, er jeg sikker på.
Corona hedder hovedårsagen til de fleste af underlighederne.
Jeg kunne godt give corona skylden for de manglende ugentlige tanker, som udeblev på grund af underlighederne. Det er da også det, jeg har mest lyst til. At give en anden skylden.
Men det ville ikke være fair. Hverken for corona eller mig selv.
For sandheden er, at min krop er klogere end mine mange tanker tilsammen. Den er så klog, at den lagde mig ned, da den blev for træt. Også selv om mine tanker sagde, at trætheden ville gå over, når blot jeg fik en lille pause.
Kroppen spændte ben for mig, ca. en måned før corona dukkede op i Danmark. Benspændet satte en lavine af tanker i gang. Tumlende tanker, der ikke var hoved eller hale i. Masser af dem. Men ingen ville på papir som ugens tanker.
Når jeg prøvede, satte kroppen ind med et andet og meget virkningsfuldt benspænd – en lavine af vand, som væltede ud af øjnene. Hvor det kom fra og hvorfor det kom, aner jeg ikke. Men der var meget.
”Din lektie de næste mange uger er at sidde og kigge ud i luften i mindst 20 minutter. Hver dag!”, sagde en klog kvinde.
”Som om!” Tænkte jeg. ”Som om det er muligt.”
Men det blev det.
For Corona kom og spændte ben for hele verden. Satte alt i stå. Også mine turbulente tanker.
Så jeg sad på min bænk i 20 minutter dag ud og dag ind. Lod kroppen komme til hægterne. Lod kroppen fortælle tankerne, at de nok skulle komme til orde igen. Senere.
Senere er blevet til nu.
Og jeg har glædet mig.
Glædet mig til at tankerne accepterede, at kroppen er den klogeste – først da ville kroppen nemlig lade tankerne komme på skrift igen.
Kroppen ved, hvornår nok er nok. Hvornår der er tid til pause – tænkepause. I omvendt betydning. Coronakrisen har lært mig, at jeg tænker de bedste tanker med kroppen.

God weekend – Lad kroppen tænke før tanken

Af Sanne Brodersen, Gram Slot