Gram

Sanne og den danske muld

“Ugens tanker fra Sanne” hedder et altid læseværdigt indlæg fra Sanne Brodersen på Gram Slot. I denne uge hedder indlægget “Den danske muld” og du kan læse det her:

 

Den danske muld
“Det her er vores foredragssal, og her er over hundrede af højskolens foredrag åbne for lokalbefolkningen hvert år.”
Jeg blev helt ør i hovedet af begejstring, da jeg hørte forstanderens ord. Jeg er jo en af lokalbefolkningen, og kan derfor få del i en viden og en verden, som rækker langt ud over mig selv. Det eneste jeg skal gøre er at køre 8 km mod nord.
Der ligger Danmarks ældste højskole med al dens historie, den enorme lagrede viden, de mange farverige personligheder og gæster, der kommer forbi og deler ud af deres viden, erfaring og liv.
Højskolen ligger solidt i den danske muld og rækker ud efter mig – ikke med lange fangarme, men med en puls af liv, der er insisterende og intens. Det pirrer min nysgerrighed og mine allerdybeste rødder, der altid har vokset i den danske muld.
” Vi gør foredragene åbne, fordi det er folkeoplysning”, fortsætter forstanderen.
Og folkeoplysning er en stor del af den næring, som gennem generationer er blevet tilsat den muld, danskernes rødder er sat i.
Jeg sætter stor pris på den næring. For jo mere jeg ved, hvad jeg er rundet af, jo dybere rødder jeg har i den danske muld og jo mere mod får jeg til at åbne op ud mod verden, byde indenfor og lade verden komme til mig eller jeg til den.
God weekend – Jo dybere rødder jo større udsyn
Sanne