Ishockey

Så spilles der atter om guld i Vojens

På kortest mulig tid lykkedes det tirsdag aften ishockeyholdet fra SønderjyskE at spille sig i endnu en finale om den danske mestertitel. Dermed er nogle års ‘tørke’ brudt.

Med 4-0 i kampe kunne nedsablingen af Aalborg-piraterne ikke gøres finere, men det var dog lige til øllet i aftes. Trods en overbevisende omgang defensiv hockey – og en 3-0 føring efter 50 minutter – kom de lyseblå gæster ud i et ordentligt bombardement i slutfasen. Piraterne kom med hele bredsiden og gik fra 0-3 til 2-3 og SønderjyskE måtte virkelig love for goalie Patrick Galbratight, som præsterede den ene mesterredning efter den anden. Og til sidst måtte piraterne gå ned med mand og mus og gæsterne kunne se frem til at der atter skal spilles guldhockey i Frøs Arena.

Ikke god til sølvmedaljer

Om det bliver Rungsted Seier Capital eller de skaldede høge fra Frederikshavn, som bliver modstanderen i finalen er mere end umuligt at sige. De to hold ligger lige nu 2-2 i deres serie.

Hvis Rungsted sejrer, bliver det nordsjællænderne, som får første hjemmebane i finalen, som så skal spilles i Hørsholm den 12. april. Hvis nordjyderne vinder kan Frøs Arena i Vojens åbne dørene til første finalekamp netop den 12. Man kan tidligst vide hvorledes kabalen går op den 8. og derfor kan der endnu ikke købes billetter til finale serien.

Én ting kan SønderjyskE altid skøjte ind til en finale med i rygsækken. Det er statistikken som siger, at de lyseblå er meget ringe til at vinde sølv. Når holdet er i finalen går det hele vejen. Det siger statistikken.