Topnyhed

Plejecentre i Haderslev åbner nu for udendørs besøg

Beboere på kommunens plejecentre kan nu igen begynde at mødes med deres pårørende. Det kommer til at ske udendørs under sundhedsmæssigt forsvarlige forhold.

Der åbnes igen for, at pårørende kan komme på udendørs besøg på plejecentrene under kontrollerede forhold.
Sundhedsstyrelsen har i dag udsendt nye retningslinjer, der beskriver, hvordan plejecentrene kan organisere udendørs besøg med fokus på at begrænse og forebygge smitte med COVID19. Samtidig har kommunens plejecentre været i gang med at forberede sig, så beboere og pårørende igen kan mødes udendørs på en god og forsvarlig måde.

”Det er rigtig glædeligt for alle, at vi nu kan åbne op for udendørs besøg. Vi har i løbet af de sidste par uger fået rammerne på plads på plejcentrene, og med de nye retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne er vi nu helt klar til at åbne for udendørs besøg”, siger Holger Mikkelsen, formand for Voksenudvalget i Haderslev Kommune.

Plejecentrene har siden midten af marts været lukket ned for besøg udefra, men nu hvor den gradvise genåbning af Danmark er i gang, er det også tilladt, at de ældre kan få udendørs besøg.

”Vores medarbejdere har været helt enestående under coronanedlukningen og lavet mange gode aktiviteter for de ældre, men vi kan ikke komme uden om, at vi også har nogle beboere for hvem det er enormt svært at undvære deres pårørende og den tætte kontakt”, siger Rolf Dalsgaard

Åbningen for besøg omfatter indtil videre kun udendørs besøg, der skal aftales på forhånd og kommer til at foregå på behørig afstand og efter Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Ønsker man at besøge sine pårørende på et plejecenter, skal man derfor tage kontakt til lederen af plejecentret, så man kan aftale, hvornår og hvordan besøget kan foregå.

”Vi har under nedlukningen mødt stor forståelse fra de pårørende, selvom det har været en svær situation. Vi håber, at de pårørende også nu vil bakke op om de nye udendørs besøg. Det allervigtigste er dog, at vi fortsat passer godt på vores ældre, så vi undgår smitte”, siger Rolf Dalsgaard Johnansen.