Nyheder

Pensionerne stiger hastigt i Haderslev

Der gik over 100.000 kroner mere ind på pensionskontoen hos et typisk PensionDanmark-medlem fra Haderslev Kommune i 2017. Størstedelen er afkast fra vellykkede investeringer.
102.941 kroner mere ind på pensionsopsparingen til at leve for, når arbejdslivet er slut. Det kunne medlemmer hos PensionDanmark bosat i Haderslev Kommune glæde sig over i 2017. Beregningen er foretaget på et gennemsnitligt kernemedlem på 40-50 år.
Sammenlagt har PensionDanmarks over 150.000 medlemmer fra Region Syddanmark fået over 6,3 milliarder kroner ind på deres opsparinger i 2017.
”Pensionsopsparing kan måske virke som en fjern bekymring for alle dem, der forhåbentlig har mange gode år tilbage i arbejdstøjet. Men forhåbentlig kan de store afkast få flere borgere fra Haderslev Kommune til at interessere sig for opsparingen og huske at udnytte den medfølgende sundhedsordning, som kan have stor betydning for livskvaliteten både under og efter arbejdslivet,” siger adm. direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen.
Gode afkast på investeringer i bl.a. aktier, ejendomme og grøn energi bidrog mest til sønderjyderne og fynboernes pensionsopsparing med over 3,8 milliarder kroner, mens de resterende godt 2,5 milliarder kommer fra medlemmernes egne indbetalinger.
710.000 medlemmer har pensionsordning i PensionDanmark gennem overenskomst mellem medlemmernes fagforbund og deres arbejdsgiver. Medlemmerne fordeler sig over 11 fagforbund, der blandt andet repræsenterer faglærte og ufaglærte håndværkere, rengøringsassistenter, frisører, mejerister, anlægsgartnere og ansatte i hotel- og restaurationsbranchen.
Alle danskere kan få overblik over deres pensionsordning ved at logge ind på pensionsinfo.dk.
[otw_shortcode_info_box border_style=”bordered”]Tre gode råd om pension
1. Saml pensionerne og spar penge
Der er stor forskel på de administrationsomkostninger, du betaler for en pensionsordning. Du kan derfor få flere penge til pensionistlivet, hvis du samler dine ordninger og slipper for at betale omkostninger flere steder.
2. Brug din sundhedsordning
Nogle pensionsselskaber har en medfølgende sundhedsordning, så du eksempelvis kan få behandling hos fysioterapeut, kiropraktor og psykolog eller få hurtigere tid til en undersøgelse hos speciallæge.
3. Få rådgivning
Betaler du for en forsikringsdækning, du ikke har brug for? Kan du undgå modregning i din folkepension? Eller er det din tidligere ægtefælle, der får din pensionsopsparing, hvis du dør? Det kan være en god idé at tilpasse din opsparing og din forsikringsdækning til din aktuelle situation.[/otw_shortcode_info_box]