Nyheder

Patrik Matthiesen til Optimum Motorsport og British GT

Tilbage i 2014 satte den 15 årige Patrik Matthiesen sig et mål, et mål der skulle udvikle ham som GT kører og gerne en af de hurtige af slagsen.

Frem mod sæsonen 2019, er udviklingen gået via Ginetta Junior, British F4, 24H Creventic GT4, såmænd også som instruktør hos PalmerSport og i 2018 British GT4, og det lå i kortene at den unge danskers vej skulle fortsætte videre ud i Europa i 2019.

Med GT4 banerekorder på Misano og senest Rockingham, har Patrik over årene bevist at han ikke kun er hurtig, men også en pålidelig co-driver som aflevere bilen intakt og konkurrence dygtig, til sin partner. Og sikkert derfor har der mod sæson afslutningen 2018 været mange spændende tilbud til den nu 20 årige dansker.

Patrik fortæller: igennem årene har jeg været i dialog med Shaun Goff – Optimum Motorsport, og hvis der er et team der har bevist at de kan levere varen er det dem, både i GT3 og GT4. Så vi fik et møde i stand hvor Shaun fortalte om de muligheder der var i et kommende samarbejde mellem os.

Hvad der var yderst interessant for Patrik Matthiesen var at Optimum Motorsport ville indsætte den nye Aston Martin Vantage GT4 til deres 2019 British GT program, samt at planen var at Patrik’s co-driver skulle være den meget erfarne og hurtige tidligere British GT4 Mester, englænderen Mike Robinson, som af flere omgange har arbejdet sammen med Optimum Motorsport.

Til det første møde med Shaun, havde jeg fornøjelsen af at møde Mike, og jeg gik derfra med et virkelig godt indtryk af en yderst sympatisk person fortæller Patrik Matthiesen, og fortsætter: Jeg ser virkelig frem til samarbejde med Mike, men ikke kun med ham. Optimum Motorsports 2 andre British GT4 PRO kørere Connor O’Brien og Jack Butel er en bonus for hele teamets GT4 program, her gælder det om at vi alle fire  samarbejder og udvikler os mod de gode resultater.

Optimum Motorsport har sammensat et spændende og intenst test forløb over de næste par måneder, og da både Mike Robinson og Patrik Matthiesen er erfarne på British GT mesterskabets baner, gælder det for dem at få fin justeret den nye Aston Martin Vantage GT4 så de kan være med fremme fra første omgang ved sæson debuten på Oulton Park i måske det skarpeste GT4 felt i 2019.

På spørgsmålet om målet for 2019 svare Patrik: I 2018 førte jeg sammen med min daværende co-driver Callum Pointon 60-70% af sæsonen, men udefra kommende omstændigheder gjorde at vi endte på en samlet 4. plads, så mindre kan ikke gøre det i 2019, slutter den forventningsfulde dansker.