Øvrige sportsgrene

Patrik blev snydt på målstregen

Meget længe lå Patrik Matthiesen fra Hammelev til at vinde det britiske GT4 langdistance-mesterskab, men som man siger i sport: Intet er slut før man når det ternede flag.

Om finaledagen fortæller Patrik Matthiesen:

“Trods lidt udfordringer i første træning hvor Callum i en undvigningsmanøvre måtte parkere bilen i sandet, var vi hurtige henover begge træninger. Tidtagningerne blev kørt på en regnfuld bane. Med en placering på en 5. plads, gjorde Callum sit til at vi kunne starte med fremme. Men da min hurtigste omgang blev taget fra mig grundet Tracklimits, skulle vi starte fra en 9. plads til det 2-timers lange finaleløb.

[media-credit name=”En koncentreret Patrik Matthiesen på finaledagen.” align=”alignnone” width=”216″][/media-credit]

Patrik Matthiesen fortsætter:

Når nu mere end 70 personer var samlet på 2 forskellige lokation for at følge løbet, måtte det værst tænkelige jo ikke ske, …men det skete.
Jeg skulle være i bilen til det første stint, og allerede igennem 2. sving på første omgang bliver jeg ramt bagi, og lige efter skal jeg undvige en bil der snurre rundt foran mig… ind over græsset (se klippet) gik det. Så fra at have vundet 3 pladser, tabte jeg nu 6.

Ovenstående kunne vi godt leve med, da jeg havde farten. Men når man omdanner en Racerbil til en Græsslåmaskine går der ikke lang tid så straffes Racerbilen. Under turen over græsset samles der græs op omkring køleren, og motoren bliver for varm, derfor var en tur i Pit uundgåelig og her blev mesterskabet sat overstyr. Jeg kom tilbage på banen igen på en 16. plads. Med mange kampe og fede overhalinger (se en af dem her)i mit 70 minutters lange stint får jeg kørt mig op på en 5. plads inden bilerne omkring mig pit’er og skifter chauffør, og der går 10 minutter yderligere inden HHC Motorsport trækker mig ind for at overlade bilen til Callum.

[media-credit name=”En stresset Matthiesen kan kun se til da mesterskabet forsvinder.” align=”alignnone” width=”216″][/media-credit]

De næste 40 minutter bliver nervepirrende, da vi helt frem til 10 minutter før målflaget, ligger i en position der gør det muligt for os at vinde mesterskabet. Men denne dag skulle det gå anderledes, da der var et par hurtig kørende konkurrenter der ville køre om kap. Callum kan ikke holde dem bag sig, og vores samlede resultat bliver en 4. plads.

Lige efter mit stint bliver jeg interviewet og skal holde masken (se klippet), men jeg var dybt dybt skuffet over vores resultat, og når det så glipper så er det noget af en rutche tur, erkender den ambitiøse racerkører.