Fodbold

Patrick Banggaard i lyseblåt

SønderjyskE har hentet forstærkning til forsvaret, i skikkelse af den tidligere FC Midtjylland spiller Patrick Banggaard på en fireårig kontrakt.
Dermed vender den 25-årige spiller tilbage til Superligaen efter nogle år i udlandet, der blandt andet har budt på Bundesliga-kampe for SV Darmstadt 98, som han blev solgt til i 2017. Foruden har Patrick Banggaard været udlejet til hollandske Roda JC og senest cypriotiske Pafos FC.
Foruden kan Banggaard skrive et dansk mesterskab i 2015 på sit cv, med FC Midtjylland, hvor han spillede cirka 100 superligakampe og desuden står han noteret for hele 66 ungdomslandskampe.

Sportschef Hans Jørgen Haysen har været på udkig efter en forstærkning til midterforsvaret, efter anfører Marc Pedersen blev langtidsskadet, og han glæder sig over, at det er lykkedes at hente Patrick Banggaard i Darmstadt.
– Det er virkelig en kvalitetsspiller, vi får ind i Patrick Banggaard. Han kommer hjem til Superligaen med en god erfaring fra udlandet, hvor han blandt andet har spillet i Bundesligaen, og han har spillet på ungdomslandsholdene gennem alle rækkerne, så det er en stærk ballast og en flot pakke, han har fået samlet. Han kommer hertil og kan bidrage til holdet fra første fløjt, siger Hans Jørgen Haysen.

Sportschefen hæfter sig også ved, at Banggaard trods sin store erfaring kun lige er fyldt 25 år, og at den fireårige kontrakt dækker over de bedste fodboldår.
– Han er i en alder, hvor han har mange år i sig endnu, og jeg tror da heller ikke, at han er færdig med udlandet, men nu har han valgt at komme hjem til Superligaen, og vi er glade for, at han har valgt os. Vi tror på, at han er en spiller, der kan give os yderligere et løft.

– Han har en god højde, og han er stærk forsvarsmæssigt, men han har også fået en god skoling i FC Midtjylland og kan bidrage i det opbyggende spil, og det er også et vigtigt parameter for os, siger Hans Jørgen Haysen.

Patrick Banggaard glæder sig over kontrakten i SønderjyskE.

– Jeg er meget glad for at have skrevet kontrakt i SønderjyskE. Klubben har et godt setup, og det er en hårdtarbejdende klub, som går 100 procent ind i tingene, og det er noget, jeg også selv sætter stor pris på. Forhåbentligt kan jeg være med til at hjælpe klubben i en positiv retning, siger Patrick Banggaard.

FAKTA
Patrick Banggaard
Position: Forsvarsspiller
Land: Danmark
Født: 4. april 1994
Højde: 196 cm.
Landskampe: 66 ungdomslandskampe
Tidligere klubber: Otterup, Fjordager IF, Vejle, VB Kolding, FC Midtjylland, SV Darmstadt 98, Roda JC, Pafos FC.