Haderslev

Nyt navn på Kløften

Kløften har fået et nyt navn på årets plakat, da vinderen af Quasar Karenina spiller på Beach scenen fredag den 28. juni klokken 18.00.
Quasar er et samarbejde mellem spillesteder og festivaller i region Syddanmark, for at fremme det musikalske vækstlag.
Til årets Quasar deltog omkring 70 kunstnere, der var finale på Jelling Musikfestival den 31. maj. Her vandt bandet Karenina fra Odense i overbevisende stil. Præmien består af en turné, som starter på Kløften festival i Haderslev.
Karenina udgav i efteråret sin debut-EP ”Under tiden”, der høstede gode anmeldelser hos både GFR og Musikblogger. Bandet som også er blevet offentliggjort til dette års Tinderbox, har tidligere varmet op for navne som Kellermensch, Katinka og Annika Aakjær samt spillet flere gange på Made in Esbjerg.
Karenina forener det organiske med det beskidte og Lo-Fi elektroniske, mens der ubesværet strøs velovervejet, dansksproget lyrik henover. Musikken balancerer sig både tematisk og klangmæssigt mellem to modpoler: det euforiske og det melankolske. Netop følelserne er centrale i Kareninas musik, hvor man hurtigt mærker ordene helt tæt på. Bandet består af Anna Halkjær, som forsanger og guitarist, Emil Mathiasen på bas, og Jeppe Bredahl på trommer.