Nyheder

Nye faciliteter på lystbådehavnen i Haderslev

I denne uge begynder udgravningen til den nye servicebygning på Haderslev Havn. Servicebygningen skal blandt andet rumme toiletter og bad til lystbådehavnens brugere, men faciliteterne kan også bruges frit af alle andre. Derudover får lystbådehavnen et grønt område med borde og bænke, petanque-bane og en ny, stor handicapparkeringsplads.
Snart kan lystsejlere, der lægger til i Haderslev, nyde godt af en hel ny servicebygning på Haderslev Havn. Fire toiletter med bad og et handicaptoilet med bad, der også kan bruges som familierum, skal stå færdig i efteråret. Men bygningen kommer også alle andre til gode, da faciliteterne bliver åbne for alle uden betaling.
”Jeg glæder mig til, at vi kan byde gæster fra nær og fjern velkommen i nye omgivelser på lystbådehavnen i Haderslev. At sejle gennem Haderslev Fjord er en helt speciel oplevelse, og fremover vil faciliteter og omgivelser på lystbådehavnen matche den oplevelse, så vi kan tage rigtig godt imod kommunens turister”, siger borgmester H. P. Geil og fortsætter:
”Samtidig glæder jeg mig over, at de nye faciliteter kommer alle kommunens borgere til gode, og ikke mindst at vi nu får afsluttet masterplanen for havnen i den ende, der vender mod bymidten.”
Facaden på den nye bygning bliver beklædt med træ, og på taget skal der vokse græs. Når bygningen står færdig, vil arealerne omkring også få et ansigtsløft, så hele området fremstår sammenhængende og indbydende.
Arealet omkring den nye servicebygning får blandt andet et område med borde og bænke og der bliver lavet et område med stenmel, hvor der kan spilles petanque. Derudover kommer der en handicapparkeringsplads med plads til en hc-bus, og så kommer belægningen i området til at harmonere med resten af havnepromenaden.
Arbejdet på den nye bygning starter med udgravning i uge 24. Derefter skal der funderes med pæle fra onsdag til fredag i uge 25. Pælefundering foregår i dagtimerne, og man skal forvente støj fra arbejdet. Arbejdet får ikke betydning for trafikken i området.
Det samlede projekt forventes færdigt i starten af december 2019.

/Pressemeddelelse – Ritzau