Nyheder

Ny årbog for Vojens området

Lokalhistorisk Forening for Vojens-området udgiver for 32. gang foreningens årbog. I den anledning inviterer man til reception i arkivets lokaler på Danmarksgade 16 i Vojens torsdag den 22. november fra klokken 16.00 til 18.00.

Traditionen tro indeholder årbogen, som koster 100 kroner,  artikler og billeder fra forskellige tidsaldre i Vojens-området.
Foreningens medlemmer modtager vederlagsfrit årbogen i deres postkasser, idet årbogen er inkluderet i det årlige medlemskontingent.
Årbog 2018 kan købes -efter den 22. november 2018 – ved henvendelse på Arkivet på Danmarksgade 16 i Vojens. (Arkivet er åbent tirsdage fra kl. 19.00 til kl. 21.00. og torsdage fra kl. 14.00 til kl. 16.00), samt hos Vojens Boghandel i Rådhuscentret.

 

Årets artikler 

Traditionen tro indeholder årbogen artikler fra forskellige tidsaldre og egne i Vojens-området.
Artiklen om Galgebakken i Hammelev af Katrine Moberg Riis fra Museum Sønderjylland, Arkæologi Haderslev, fortæller om den arkæologiske undersøgelse, der fandt sted i foråret 2017. Forhåbentlig kan vi få mere at vide om de henrettede personer, der blev fundet, når undersøgelserne er færdige.
Preben Lindegaard har skrevet en artikel om Kolsnap i 1800-tallet, hvor familierne var knyttet sammen på kryds og tværs. Der vil senere komme en del 2.
En bevægende øjenvidneberetning får vi i sidste del af Jørgen Petersens erindringer fra 1. Verdenskrig, til dels baseret på hans breve hjem, som hans hustru havde gemt.
Jens Simonsen fortæller om Dammen og Forsamlingsgården i Skrydstrup.
Ole Edvard Mogensen har leveret beretningen om Over Jerstal Station, dengang togene standsede der.
Hvis nogen har glemt, at der i 1960’erne var en Beat-Club i Vojens, fortæller en af initiativtagerne, Karen Marie Løhndorf, om en stor succes blandt ungdommen.
I serien ”Hvem er vejen opkaldt efter” fortæller Hans Muurmann denne gang om L. Bruuns Vej i Abkær.
Det er foreningens håb, at årbogen igen i år vil blive anvendt som en utraditionel og lærerig julegave, og vi modtager fortsat gerne redaktionelle bidrag eller ideer til kommende årbøger.