Har du gode idéer til sund seniormotion, så er der penge at hente.
Nyheder

Motion: 100.000 til gode idéer

Torsdag 11.01.18: Har du en god idé til ny træning for seniorer, så er der måske et kontant tilskud at hente.

Der skal nemlig mere sved på panden blandt Haderslev Kommunes seniorer, og nu kan foreninger og borgere selv være med til at sparke gode ideer i gang. Bevæg dig for livet – Senior inviterer i januar og februar til ide-møder tre steder i kommunen, hvor deltagere både kan høre om det nye projekt og komme med deres ideer til, hvordan flere seniorer bliver aktive. Det skriver Haderslev kommune i en pressemeddelelse, som fortsætter:

Der skal fart i senioridrætten i Haderslev Kommune, og idrætsforeningerne og borgerne har nu selv mulighed for at komme med nye, gode ideer. På tre møder i Vojens, Haderslev og Gram kan man møde op med sin gode ide, og hvis den viser sig at være rigtig god, så kan man få op til 20.000 kr. med hjem til at realisere den. Der er i alt afsat
100.000 kr. til at finansiere eller medfinansiere gode ideer.

”Det hjælper ikke, at vi kommer med en masse gode ideer, hvis ikke foreningerne og medlemmerne vil det. Med denne tilgang får dem med ideerne mere ejerskab over pro- jekterne, og det tror vi på, gør ideerne mere levedygtige,” siger Bent Gravgaard Skov, som er en af de tre lokale projektleder i Bevæg dig for livet – Senior.

Ideen skal overordnet være med til at lokke flere seniorer ind i idrætsforeningerne i Ha- derslev eller til at skabe nye idrætsforeninger for seniorer. Ideen kan fx være, at hvert eneste medlem i en senioridrætsforening tager en ny med til træning.

Til møderne vil der være dygtige konsulenter, som vil være med til at udvikle og kvalificere de nye ideer. Det betyder også, at ideen ikke behøver at være mere end bare en ide – de næste skridt er der hjælp til på møderne. Hvilke ideer, der løber med pengene afgøres på et samlet kick-off møde i starten af marts.

”Hele grundtanken er, at vi ender grydeklare projekter – og så er det bare afsted og ud over stepperne – de får pengene med, når de går fra kick-off-eventet. Og så har vi måske også fået gode ideer til andre projekter, som vi i fællesskab kan arbejde videre med,” siger Bent Gravgaard Skov.

Bevæg dig for livet – Senior er et samarbejde mellem Haderslev Kommune og idrætsforbundene DGI, DIF og Dansk Arbejder Idrætsforbund. Målet er, at der i løbet af de næste to år kommer 15 % flere seniorer i idrætsforeningerne i Haderslev.
Idemøder
Tilmelding til Christine Larsen på tlf.: 74 34 03 05 eller mail clar@haderslev.dk

24. januar 2018, Vojens Idrætscenter. Tilmeldingsfrist d. 19. januar.

31. januar 2018, Haderslev Idrætscenter den. Tilmeldingsfrist d. 25. januar.

7. februar 2018, Gram Fritidscenter. Tilmeldingsfrist d. 2. februar.

Alle intromøderne afholdes fra kl. 18.30-21.00 med let forplejning.
Kick-off-dag i Vojens Idrætscenter den 3. marts 2018. Tilmeldingsfrist d. 23. februar.

Bevæg dig for livet:
Partnerskabet mellem DIF og DGI er det største i dansk idræt nogensinde. Det er støttet af Nordea-fonden og TrygFonden. Visionen er, at Danmark skal være den mest idræts- aktive nation i verden. I 2025 skal 50 procent af danskerne være aktive i en idrætsfor- ening, og 75 procent skal være fysisk aktive.